Bicske is Budapest mellé állt 1956-ban

Címkék: 1956

2011.10.21. 14:36

Tabódy István a forradalom forgatagában címmel Éhmann Gábor bicskei történész előadását hallhatjuk október 22-én, szombaton 18 órától. 18 óra 15 perctől a Hóhér, vigyázz! című Wittner Máriáról készült portréfilmet láthatják az érdeklődők a Petőfi Művelődései Központban.     

Részletek...

 

A községi ideiglenes nemzeti bizottság október 27-én alakult meg. A bizottság józan, paraszti ésszel azt a „szép”és kötelező  feladatot vállalta, amire mindig is büszkék lesznek a tősgyökeres bicskeiek; a Budapesten harcolóknak gyűjtöttek élelmiszert és továbbították Budapestre.

Soltész József bicskei fényképészmester 1956-ban készült fényképeinek negatívját évtizedeken át titokban, minden számára fontosat kockára téve őrizte meg az utókornak. A Nagy Károly Városi Könyvtár gazdag helytörténeti gyűjteményének darabjai ezek a képek.   

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása