December 16-án pénteken délelőtt fél tízkor gyújtjuk meg a negyedik adventi gyertyát, s ezután (sajnos minden különösebb reklám nélkül) kezdetét veszi a karácsonyi kirakodóvásár a katolikus templom előtt.  

Hat-nyolc árus várható, ha ott vásárolunk, azzal ajándékozunk is. 

Hogy a legkisebbekkel kezdjük (akik a Bicskei Szó szerint a legnagyobbak) a bölcsőde asztalán a Baba-Vár Bölcsőde (ma már Kapcsolat Központnak átnevezett intézmény, ami nem tévesztendő össze a Westel korabeli szlogenjével) olyan apró és szép ajándéktárgyak lesznek, amit az ott dolgozók és az ottani szülők közösségének keze munkája.

A bicskei bölcsi esetében nem hivatalos forrásból tudom, hogy bevételük minden fillérjét arra fordítják, hogy a bölcsődéseknek ebből közös játékokat vásároljanak karácsony alkalmából. Ha csak egy karácsonyfánkra való díszt veszünk, máris melléjük álltunk... 

A Szent László Általános Iskolának szintén külön asztala lesz, ők azok, akik a negyedik adventi gyertyát meggyújtják pénteken és ehhez műsor is adnak fél 10 tájban elkezdve.

A Katolikus Karitász, a Baptista Egyház is képviselteti magát a vásárocskán, a kismamák házi szappanokat, fűzött gyöngyöket hoznak.

A 1-es ovi forró teát hoz, a Kővágó Antal Kertbarát Kör saját készítésű forralt borral érkezik.      

 


 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása