A Bicskei Szó értesülése szerint a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság vezetése és a polgármester tárgyaltak a központilag előírt változásról, arról, hogy a tűzoltóságok márciustól az önkormányzathoz tartoznak.

 
Meg nem erősített információnk szerint természetes módon a nagy hagyományokkal rendelkező egyesület megtakarított pénzét és eszközeiket a bicskei tűzoltók másik, újonnan alapított egyesületbe szerették volna vinni. Amikor ezt elmondták Bicske Csabdin élő polgármesterének, ő nagyon durva szankciót helyezett kilátásba: börtönnel fenyegette meg a civil vezetőket.   
 
A tűzoltó egyesületnek a város egyébként is tartozik, hiszen a szerződés szerinti támogatásukból még a tavalyit sem kapták meg. Például a tűzoltóság udvarán parkoló teherautók gazdái bérleti díjat fizetnek a város felé, de még az a pénz sem érkezett vissza a tűzoltók közösségéhez, a jogos tulajdonosokhoz - értesült lapunk. 
 
Azért is szeretné a szakmai egyesület közössége saját vagyont magánál tartani, mert nincs könnyű dolguk nekik sem. 
 
A minden kampányában munkahelyteremtést ígérgető Tessely Zoltán a Bicskei Szó értesülése szerint elmondta, hogy "a szükséges létszámot kell megtartani", ami felmondásokat vetíthet előre.
 
A közösség azonban szolidáris: megszorításokkal gazdálkodják ki kollégáik fizetését, például az cafetériáról mindannyian lemondtak bajtársaik megtartása érdekében.
 
Civil hírportálunk Borbíró Mihály, a Bicskei Önkéntes Tűzoltás elnökének segítségét kérte. Ismertettük a fenn leírt értesüléseink várható közlését, kértük nyilatkozatát. A tűzoltó elnök érthető módon így reagált:
 
- Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom a felvetésében elhangzottakat. A fiúk, kollégáim munkahelyének biztonsága számunkra a legfontosabb, ezzel Bicske város és a teljes tevékenységi területünk tűzvédelmi biztonsága is. Ezért és ettől mi rendkívüli mértékben függő helyzetben vagyunk. A tárgyalásaink zajlanak, a tűzoltóság tevékenysége pedig finanszírozott – zárta Borbíró Mihály.
 
Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása