Tessely Zoltán polgármester döntése értelmében 2012-ben elmaradhat a harminc éven át megtartott, mindig tartalmas, bicskei embereket szolgáló Bicskei Napok - értesült a Bicskei Szó. Információnk szerint ugyanis Bicskei város költségvetés tervezetében nincs benne a Bicskei Napok költsége. Persze, ez a költségvetés még nincs elfogadva, tehát valószínűleg győz a józan ész és a városvezetés nem hagyja félbeszakadni a Bicskei Napok hagyományát. Szerényen is meg lehet tartani avagy a bicskei civil erők erejére hagyatkozva.        

Bicske Csabdin élő polgármestere bizonyára megmagyarázza döntését a tőle megszokott gyenge hárításokkal, bár akik rászavaztak, nyilván nem magyarázkodást, hanem megoldásokat vártak volna.

Megoldás lehetett volna, hogy a ma született városi költségvetésbe - ami még nincs elfogadva! - benne lehessen a Bicskei Napok. Ha féléve leül és kiszámolja, hogy 2012-ben nem fog menni. Ezután Zoltán azt kellett volna mondja, szűk esztendő, szerényebb buli. Elő kellett volna terjesztenie, hogy fél évre szólóan félmilliós havi jussát felajánlja a hagyományunk mentésére. Kéri a képviselőket, kövessék. Azok követik. És kész. Ennyi lett volna. És helló-szia-szevasz, van még nálunk terasz. De nem. Eddig végül nem jutottak el elöljáróink.      

A Bicskei Napok elmaradása egyébként hihetetlennek tűnik, személy szerint nem is akarom elhinni. A Bicskei Napokat ugyanis ha máshogy nem megy, nagyon szerény körülmények között, de mindenképpen meg kellene tartani. Egy kiállítás, egy borverseny, egy bál, egy kis sport. Járna ennyi tisztelet e már patinás  bicskei hagyománynak.

Gondolok például arra is, hogy lehet, hogy ez csupán egy átlátszó marketing fogás: híre megy, hogy nem lesz megtartva, aztán nagyszerű vezetőnk mégis megoldja, ezért aztán kész májusi örömünnep lesz a Bicskei Napok. Nem tudom.  

Azt hallottam például, hogy a Kővágó Antal Kertbarát Kör hagyományos borversenyét ugyanúgy megtartják kertészeink, szőlészeink mint eddig. Az általunk már sokszor megírt és munkánkkal örömmel segített BTC kiállítás is megnyílik májusban a Petőfi Művelődési Központban, sőt, Bicskei TC Napok keretében sportrendezvényeket is tart az idén 100 éves egyesület. Egészen biztos vagyok benne, hogy számos civil szervezet "csak azért is" májusi nyílt programot fog szervezni, aminek kommunikációját szerkesztőségünk örömmel segíti.

31 év egy kulturális rendezvénysorozat történetében már jelentős idő.

Olvasom a következőket a Bicskei Napokról:

"A tavaszi kulturális napok célja a kezdetektől fogva változatlan, a helyi kulturális örökség ápolása, a helyi művészeti értékek bemutatása, megújítása, mindennapi kultúránk, vendégszeretetünk bemutatása a rendezvénysorozaton keresztül. Ma már nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Bicskei Napok sikeresen megőrizte a város jellegzetességeit, kultúráját, sok tekintetben példaértékű, mivel hűen mutatja be a helyi adottságok, kitűnően menedzselt hasznosítását.

Egy ilyen nagy tradíciójú, rangos rendezvénysorozat igen sok pozitív funkciót képvisel. Szolgálja a város fejlődését, ismertebbé válását és a város menedzselésének egyik eszközévé vált.

A Művelődési Központ munkatársainak kezdeményezésére a Bicskei Napok 1979-ben született és valósult meg először, a következő alapgondolattal: "..... meglevő, vagy születőben lévő értékeink, hagyományaink figyelemfelkeltő bemutatása, ápolása. Bicske elmúlt és mai arculatának, fejlődésének és változásának bemutatása, kulturális és művészeti hagyományok teremtése…” A Művelődési Központ mindenkori vezetése és munkatársai, a társrendezők az első pillanattól kezdve azon fáradoztak, hogy sokszínű, színvonalas szabadidős programokat kínáljanak az érdeklődőknek."

A magam részéről korrektnek tartanám, ha Tessely Zoltán, a három évtizedes bicskei hagyomány megszakítója megköszönné az eddigi bizalmat, amit tökéletesen elveszített  és lemondana.   

 

 

 

     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tán,nem kéne a Bicskei Napok rendezvényeinek gátat vetni.Összefogva a helyi, jól működő civil szervezetekkel és a Vajda János Gimnáziummal / Vajda Napok/ és néhány LOKÁLPATRIÓTÁVAL ,tudom,hogy megtartható.Kedves választott KÉPVISELŐINK nem kéne tán hibát ,hibára halmozni....Nagyon szomorú,/nem példaértékű az utókornak/ az Öregek Napközijének megszüntetése is....Mi várható még???a helyi sarcok emelésén túl????
Most már tényleg sikerül mindent tönkretenni ebben a városban. És még nincs vége a ciklusnak, hol van még a következő választás! (mert ne reménykedj, nem fog lemondani, az biztos)
Én is korrektnek tartanám ha végre lemondana. Bizalmat szavaztunk neki,ehelyett egy hatalmas lovat tettünk a feneke alá,amiről bizony igen orrát fent hordva néz le,ha éppen lenéz. Nem értünk tesz,nem Bicskéért,hanem saját magáért. A zsebéért....
Mi nem ezért szavaztuk meg. Tisztelt Polgármester Úr! Erről a lóról le is lehet esni,és nem is kicsit.....
szerintem nem kell ide pénz, akik ingyen tesznek valamit, például az iskolás fellépők, vagy a nyugdíjasok, és a többiek, miért ne tarthatnák meg a bicskei napokat, nem kell hozzá a polgármester, megszerveződött az összefogás napja is( bár a polgármester a végén már azt is a magáénak tudta és párt rendezvényt csinált belőle) fogjunk ugyanúgy össze, nem kell más csak egy valaki aki koordinálja az egészet ennyi!!!!!!!!
@csak egy bicskei: Remek ötlet csatlakozom.De azért Krisztus sírját sem őrizték ingyen,tehát semmi sincs ingyen. Így hát felkérném Tessely Zoltánt ,próbálja májusig valahogy kihúzni abból a közel egymillióból amit a parlamenti "munkájáét "kap ,és ajánlja fel a városnak a fizetését ,hogy ez a tradíció ne szakadjon meg.Párttársai úgy is bebizonyították ,hogy 47 ezerből meg lehet élni,akkor neki is sikerülhet közel 1 millióból .Tehát ha a kedves vezér lemondana a márciustól -májusig esedékes fizetéséről akkor legalább 1,5 millió a szervezők rendelkezésére állna,ha pedig a képviselő-testület követné példáját akkor, a duplájánál is több.Lássuk ki cselekszik helyesen,vagy mindenki a tiszteletdíj miatt ül ott?
süti beállítások módosítása