Eddig itt egy szülői levél szerepelt, amelynek írója arra kért bennünket nem egészen egy nap után, hogy a továbbiakban ne szerepeljen levele a nyilvánosság előtt, mert Bárányos József az iskola igazgatója biztonságot, odafigyelést ígért az ő gyermekének is.   

A gyermek érdekében tett ígéret bír minket arra a belátásra, hogy a szülő drámai levelét a szülő kérésére innentől nem szerepeltetjük.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélységesen megrendített a kétségbeesett anyuka levele. Nem vagyok egy vén csont, több mint 10 éve már hogy elballagtam az általános iskolából; de fel nem tudom fogni mennyire eldurvult a helyzet azóta.
A mi időnkbe is voltak "nemzetiségiek", de talán akkor még a diákok tisztelték a tanárokat?! Abszolút nem tartom jó megoldásnak a szm és a drága politikusok részéről, hogy félévente rendeznek egy találkozót és SEMMI nem változik!! Mi az hogy a mai világban nem lehet megbüntetni egy tanulót, ha eltöri az osztálytársa kezét/ujját/bármilyét??? Biztos vannak olyanok akiknek van pénze más városba küldeni a gyereket tanulni, de mi van azokkal akiknek nincs rá anyagi keretük, vagy nem tudják megoldani a gyerek utaztatását??? Tűrjenek? Meddig várunk még? A szülők 10-12 órákat dolgoznak, hogy megtudjanak élni, mások meg azért nem mennek dolgozni, mert a segélyből jobban meglehet élni, mint a fizetésből??Nem hiszem, hogy mások lennének ők, mint mi. Ha egészséges miért nem jár dolgozni? Csak a hülye magyar stresszelje magát a munkahelyen, aztán 50 évesen haljon meg?? Miért mi dolgozunk más egészséges ember helyett, amikor ő is megtehetné azt?! Miért ülünk ölbe tett kézzel, és nézzük végig, hogy a gyerekeink féljenek az elnyomásban?? Mivel különbek ők, hogy ezt megengedhetik maguknak? Amíg egy magyar házaspár 5-ször meggondolja hogy mikor gyarapodjon a család, ők már 17 évesen a szülészeten vannak... A magyar meg ki megy külföldre és ott dolgozik, hogy megtudja teremteni az anyagi feltételeit a családnak, mert támogatást semmit nem kap...

Nem veszi észre a sok bicskei politikus, hogy a többség bicskei inkább a katolikus iskolába íratja be a gyereket, csak hogy elkerüljék az ilyen dolgokat??

Örök optimista énem bízik abban, hogy azért vannak kivételek.. neki(k) tiszteletem!

Hangsúlyozom nem vagyok jobbikos, se jobbos, se balos, se semmilyen... csak egy magyar fiatal aki unja hogy azért kell dolgoznia, hogy mások otthon üldögéljenek a kapuban...

Csak annyit kérek minden bicskeitől magyar/nemzetiségi /bármilyen származásúnak is vallja magát, gondoljátok végig:

Ti tényleg így akartok élni?!
A Polgármester gyerekeitt kéne egy hétre ide járatni, és ha majd bántanák, mindjárt rend lenne. De az a baj, hogy Ő szarik az Alkotmányra. Azt nézi itt Bicskén, csak hogy neki mi a jó.
a borzasztó az, hogy az iskola igazgató szerint nincsenek ilyen esetek, őket senki nem értesítette atrocitásokról, én azt gondolom van olyan gyermek és szülő, aki nem is mer szólni, mert, ha büntetést is kap az elkövető, újra megtorolja azon aki beárulta!Egy apa is szót emelt, hogy a gyermeke alig várja, hogy év vége legyen és egy új intézményben kezdhesse meg a tanulmányait, mert nem akar idejárni, hát a korrekt választ a polgármester és az igazgató is kikerülte, és remélik a gyerek meggondolja magát szeptemberig. Vajon mitől, ha nem szűnnek meg ezek a dolgok, mert nem akarnak róla tudomást venni, azok akiknek kellene??!!
Kedves Anyuka,

Önök mindent megtettek, beszéltek szülővel, voltak orvosnál, igazgatónál, mehetnek akár Rendőrségre is, de ne áltassuk magunkat: a gyerekek a jövő héten is sírva fognak hazamenni. És sírni fognak az azutáni hetekben, hónapokban, években. A roma gyerekeket akár buktathatják iskoláskoruk végéig is, nem fog használni. Bevihetik a Rendőrségre, az se fog használni.

Önök mindent megtettek, mindenkihez fordultak segítségért, csak ahhoz nem, aki segítene: saját magukhoz. Az Önök keze nincs megkötve, ezt csak Önök hiszik.
Ne kerteljünk: Önökön nem fog segíteni senki se. Önöknek kell megoldani a helyzetet!

Kedves Anyuka, most megmondom mit fog tenni:
Beszélni fog az osztálytársak szüleivel. Ha az évfolyamban ez máshol is előfordul, akkor az egész évfolyammal!
Meggyőzi a szülőket arról, hogy egy előre meghatározott ideig nem járatják a gyermekeket az iskolába. Kezdjék egy vagy két héttel! A gyerek addig tud otthon is tanulni. Legrosszabb helyzetben évet ismétel. Nem nagy ár a biztonságáért és a boldog gyermekkorért.

Az Önök célja az, hogy ne engedjék a gyermekeiket az iskolába addig, amíg a fizikai biztonságuk nincs garantálva! Tegnap eltörték az egyik ujját, holnap a másikat fogják. És csak imádkozhatnak, hogy ne történjen valami végzetes.
Bojkottálják az iskolát!
-Nincs demonstráció, nem kell hatóság engedélye, nem kell utcára vonulni, nem kell órák múlva csalódottan hazamenni!
- Ehhez nem kell kivételes bátorság, nem kell áldozatot hozni!
- Nem kell bevonni a pedagógusokat sem, hogy ne kerüljön veszélybe az állásuk!
- Nem kell üres ígéretekre várni! Nem kell polgármesterrel, igazgatóval alkudozni! A résztvevőknek csak azzal kell tisztában lenniük, hogy ők szavazópolgárok és mindent megtehetnek, ne törődjenek a fenyegetésekkel és ne engedjenek egy jottányit se a követeléseikből!
-Az idő Önöknek dolgozik. 2014-ben választás lesz. Ha bárki meg akarja büntetni Önöket, példát akar statuálni, akkor fenyegessék meg azzal, hogy az érintett párt veszíteni fog. Mert Önök emlékezni fognak arra, hogy ki miatt szenvedett a gyermekük.

Ne érezzenek egy percig se lelkiismeret furdalást, ugyanis ők maguk mondták, hogy „tetszik nekik, ahogy a gyermeke sír”! Döntse el, hogy Önnek ki a fontosabb! A saját gyermeke, aki az életének értelmet ad, vagy egy idegen, aki örömét leli abban, hogy megkeseríti az Önök életét.

Döntsék el, hogy éreznek-e magukban ennyi erőt, hogy megtegyék a szó szerint semmit, de ha nincs, akkor ne sírjanak! Törölje le a könnyeit Anyuka és fogja meg a telefont!
Alighanem sokakban tisztul a kép, hogy 2014-ben kire nem kell szavazni.
Hasonló a helyzet felénk is, érdemes végignézni a videót!
Kisgergely András, a Jobbik ózdi képviselője felolvas egy levelet, melyet egy tanuló édesanyja írt az Árpád Vezér úti ÁMK szakiskolájában kialakult tarthatatlan helyzetről. Érdemes figyelni a polgármester reakciójára!

www.youtube.com/watch?v=DhfbvT0rjIg
együttérzésem a szülőnek, én pont ilyesmi gimnáziumba jártam, túléltem és már viszonylag ki is gyógyultam belőle lelkileg (1-2 évbe telt kb.)
tanácsolom, hogy AZONNAL írassa át másik iskolába, ez egy sz*r kifogás h "máshol is ilyen van/majd rászólunk a gyerekre" a sulinak dolga lenne megszabadulni a nem odavaló gyerekektől, nézzen körül iskolák terén, keressen egy cigány menteset
saját tapasztalat, nekem a haverjaim középsuli 10. osztályában elmentek, én voltam olyan hülye, hogy maradtam, sokkal jobb soruk lett
szal ne érdekelje ki mit mond, írassa át másik suliba, ha a másik suli is rossz, akkor át egy kövibe
inkább ismerkedjen minden héten új diákokkal,minthogy évekig terrorban éljen!!
a másik megoldás hogy valamilyen küzdősportot taníttat a gyerekkel, ami mivel lány nem valószínű, hogy jól működne, de igen, a másik megoldás az lenne hogy az ilyeneket jól péppé verni.

Remélem olvassa a kommentemet, saját tapasztalat, higgye el...
Igazat adok az előttem szólónak! A gyereket ki kell venni az iskolából, át kell íratni egy másikba, ahogy nincsenek olyanok, akik bántják!Előbb-utóbb így fog tenni mindenki, aztán a drága igazgató úrnak csak cigány tanulói lesznek!

Ezúton szeretnék gratulálni a polgármester úrnak az egyik legelba...ttabb intézkedéséhez a sok közül!
„Who stands up for nothing, will fall for anything.” Alexander Hamilton

Miért is ne? Írassa át mindenki a gyerekét egy másik iskolába! Sőt, költözzünk egy másik városba, ha az utcában is gond van! Rögtön egy másik országba, hátha oda nem jön utánunk...Építsünk fel egy új életet máshol, de ne vegyünk tartós tejet, mert lehet, hogy hamarosan onnan is el kell majd futni! Menekülhetünk egész életünkben, de a problémák utol fognak érni.

Neveljük a gyereket menekülésre! Szenvedjenek azok, akik nem tudnak elmenekülni, fedezzék a menekülésünket! Szép! De amikor az iskolát már lerombolták, kívül-belül, a következő majd az az iskola lesz, ahol minden rendben van. Ahova a gyereket átvittük. Az az iskola pont megfelelő lesz a szegregáció elleni harcra...és kezdődik az egész elölről.

Tanítsuk a gyereket karatézni, hasznos, de a gyerekkora azzal fog eltelni, hogy állandóan a háta mögé néz! És reménykedjünk, hogy nem állják körbe tízen és verik meg úgy, hogy szerencsésebb esetben majd húsz év múlva újra megtanul beszélni. Mert történt már hasonló, csak az halállal végződött. Az elkövető fiatalkorú volt és nem került börtönbe. Ezután se lesz ennek következménye.

Tudom, hogy puszta szavak nem öntenek bátorságot egy emberbe. De hiszem, hogy mindenkiben van valamennyi bátorság, és ennyi ha több nem is, egyszer kirobban belőle. Ha egy anyából nem hozza ki az anyatigrist, az ha a gyermeke veszélyben van, akkor csak az időnket pazaroljuk. A félelem már elvette az eszét. Mondjunk örökzöld bölcsességeket és ősi kínai tanácsokat, de a gyerek holnap is sírva jön haza és azután is!
A helyzet az, hogy cserbenhagyták Önöket. A helyzet katasztrofális.
Azt tanácsolom, legyenek elszántak, szedjék össze minden csepp bátorságukat! Emlékezzenek arra, hogy a kezükben van az életük, a jövőjük! Ha érvényesítik az akaratukat, akkor mindent megnyernek. Jövőt, életet. Az emberek támogatni fogják Önöket, melléjük állnak, mert az emberek azt követik, aki sikeres és azokat az embereket követik, akik a sikereseket követik. És a gyerekeik isteníteni fogják Önöket!
Ha a félelemtől kudarcot vallanak, akkor mindenki ellenük fordul majd. Senki sem óvja meg azt, aki nem tudja megvédeni magát! Még egy másik iskolában sem. De ezt már tudják.
Jusson eszükbe, hogy a gyermekeiket kínzó diákoknak nincs vesztenivalójuk! Belőlük nem lesznek orvosok, mérnökök, jogászok. Őket azok küldték az iskolájukba, hogy az iskola és a gyermekeik épsége árán is elmondhassák magukról, hogy mennyire toleránsak.

Ha meg sem próbálnak küzdeni, akkor fussanak! Fussanak és bújjanak el! Keressenek másik iskolát, másik várost, másik országot, vagy egy másik naprendszert...de ott is utolérik majd.
Nagyon sajnálom, hogy az ország idáig süllyedt! A pedagógusok erejükön felül próbálnak helytállni, de lévén, hogy joguk már szinte semmihez sincs, így ők is állandó veszélyben vannak. Felháborító, hogy az iskola igazgatója ahelyett, hogy a szülőket kézen fogva együtt mentek volna a rendőrségre, inkább önös érdekből vezérelve, aljas, alattomos módon próbálta eltusolni az ügyet! Pedig az iskolának is jót tehetett volna, hiszen azért a bűncselekményeknek vannak jogkövetkezményei (intézet, állami gondozás, szülők felelősségre vonása stb.), így a renitens alakoktól az iskola is meg tudna szabadulni. Hol van az igazgató által nagy hangon tett ígéret és fogadkozás, miszerint személyesen felelősséget vállal minden egyes tanuló biztonságáért és testi épségéért!! Ennyit ér az igazgató szava……..?
hol van az iskola_???akire rábizom a gyermekem??a tanárok,osztályfőnök,igazgató??akihez az iskola tartozik ők hogy számolnak el???persze nem kell jobbik-rosszabbik meg efféle kretén gyülevész horda sem mert nem bakanccsal kell rendet tenni.......és a tanár joga mellett ami akkorra amekkorra ott a tisztelet amit eltudna érni ha akarna.......itt bizony a suli a fő hunyó.....de ilyen suliba kár bejárni.....magántanulóság se rossz.......
A szülő nem kötelezhető, hogy olyan helyre küldje a gyermekét ahol veszélyben van.

Az iskolának kötelessége a rendet, a fegyelmet, a kulturált környezetet és a fűtést biztosítani.

A szülők addig ne engedjék a gyermekeiket az iskolába amíg a fönti feltételek nincsenek biztosítva.

A szülők ezért nem vonhatók felelősségre. Az iskola igazgatója viszont igen. Ő az aki nem végzi jól a feladatát mert nem biztosítja a szükséges rendet.
süti beállítások módosítása