Két bicskei fiatal középtávfutó, Bodor András és Szabó Gábor rajtoltak ma délelőtt 10 óra 30 perckor a Málta szigetén zajló ISF  Mezei Futó Iskolai Világbajnokságon. 

 

Lapunk kezdetektől fogva figyelemmel kísérte a tatai Eötvös Gimnázium két bicskei tehetségének készülődését. Bicske város képviselő-testülete legközelebbi ülésén dönt arról a még ismeretlen tartalmú, alkalmasint a sportolók számára pozitív bizottsági előterjesztésről, amelyben szülőföldjük támogathatja a két bicskei ifjú nemzetközi szereplését. 

 Sportolóink eredményéről hamarosan beszámolunk. Hajrá Magyarország! 

Időközben hírünk érkezett: huszonkét csapatból a magyarok a 13. helyen végeztek az iskolai világbajnokságon, Bodor András bicskei futó 125 futó közül 43. helyezettként ért célba, Szabó Gábor bicskei futó pedig a 67. célba érő volt ötezer méteren. Gratulálunk!      

 


 

 

 

 

Felső sor balról jobbra: Szabó Gábor, Bodor András, Kántor Attila, Kovács András felkészítő testnevelő Alsó sor balról jobbra: Benedek Zsolt, Bánvölgyi Bence, Major Dávid

Vasárnap kelt útra és szerencsésen megérkezett Máltára az ISF Mezei futó Iskolai Világbajnokság helyszínére a Magyarországot reprezentáló szombathelyi  Bolyai János Gyakorló Általános Iskola leány-, és a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium fiúcsapata.

A két együttes a tavalyi tanév országos mezei diákolimpián elért kiemelkedő eredményei alapján vívta ki a jogot, hogy részt vehessen a kétévenként 

megrendezésre kerülő iskolai világbajnokságon. Idén Málta szigetén 26 ország fiataljai versengenek a VB címért és a további helyezésekért.

A csapatvezetői teendőket Szlatényi György, az MDSZ főtitkára látja el, míg a delegáció tagja Tompa Andor  

A diákok edzőtáborokkal és speciális mezei edzésekkel készültek a megmérettetésre, amely március 27-én, kedden lesz - olvasható a Magyar Diák Sportszövetség honlapján. 

 

 


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása