Tiborcz Eszter csabdi lakos a bicskei földek több mint felének – összesen  157 ha területnek – a  bérleti jogát szerezte meg (Bicske: 28 + 29 + 41 + 59 = 157 ha szántó + rét). Főleg a hektáronként évi 56-75 ezer forint közti állam által bérlőnek megfizettet összegről szól ez a történet.   

 A mai Magyarországot sajnos kiválóan jellemző visszatetsző jelenség ez, melyben például a Vál-völgyében élő családokat szorítottak háttérbe.
 
Tessely Zoltán országgyűlési képviselő ebben az ügyben eddig természetesen meg sem mert mukkani. Pedig a választók joggal várták volna el az igazságot kereső kiállást, például a bicskeiek vagy a körzetében élők érdekében. 

    Az Ángyán doktor által elénk tárt (alábbi link) eredmények, tények hogyan egyeztethetők össze azzal az NFA-törvényben is rögzített és hirdetett birtokpolitikai alapvetéssel, hogy a helyben lakó gazdálkodó családokat akarjuk állami földbérlethez juttatni? 
 
Bicske Csabdin élő polgármestere azt sem tartotta problémásnak, azért sem szólalt meg, hogy 10 db bicskei pályázati egységből egyiket sem bicskei pályázó nyert el...  De hiába is szólna, sokat nem jelentene megszólalása döntéshozói szférákban, ám az itt élők érdekképviseletét becsületbeli ügyként illene kezelni...  

 

   Részletek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása