Tartalmunkat a bicskei kötődésű, fiatal  fotográfus budapesti fotói gazdagítják tovább. Mint megtudtuk, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest gyűjteményébe kerültek a bicskei művész fotói, akinek első bicskei kiállításának megtartását éppen a bicskei.info szerzője javasolta Pálfi Balázs korábbi képeit megpillantva.

E rangos gyűjteményben szereplő képek egy cianotípia elnevezésű eljárással készültek, akvarellpapírra, 100 darabra limitálva. Az eljárást Sir John Herschel (matematikus, csillagász) 1842. június 15-én publikálta. Magyarországon 1870 és 1930 között használták.

Nagy dobás lenne, ha Pálfi Balázs a meghatározó bicskei épületekről készítene cianotípia eljárással fényképeket napjainkban, az "antikolás" pléldául a kastély, a Hegyi kastély, templomaink, a Göllner-ház, Payer-villa néhány echte présház és sok más objektum esetén stílusos lenne és vevők is lennének rá: a bicskeiek. Nem mellesleg pedig városunk rangos gyűjteményébe, a Nagy Károly Városi Könyvtár helytörténeti archívumába is bekerülhetnének. Léteznek régi, antik hatású képek, de a mai állapotok egy mai fiatal alkotó tekintete alapján értéket teremthet.         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása