Tisztelt „Bicskei Szó” Szerkesztősége!

Kérem, hogy szíveskedjenek segítségemre lenni abban, hogy honlapjukon közzé teszik az alábbi sorokat, amely sok bicskei kötődésű embert érint.

 

Tisztelt Bicskeiek és Bicske környékbeliek!

Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani a Napsugár és Holdvilág Közhasznú Egyesület www.nhke.hu népegészségügyi prevenciós tevékenységgel és a lakosság egészségnevelésével elkötelezett civil szervezet munkáját, amelynek életre hívásában és fenntartásában sok bicskeinek, vagy bicskei kötődésű és környékbeli lakosnak is szerepe volt és van ma is. Különlegessége és felbecsülhetetlen értéke az, hogy valóságosan „alulról kezdeményezett” és valóságos, egyéni érdekektől és a hétköznapi politikától függetlenül, emberi kapcsolatokra építve jött létre. Magam 30 éve nem lakom már Bicskén, de munkahelyeim ez alatt az idő alatt is odakötöttek és Anyukámhoz, a „Telepre” még mindig haza járok.
Jómagam, etyeki óvodás koromon túl, Bicskén nőttem fel. A személyiségemet, társadalmi szocializációmat a bicskei plébánia, a „kisiskola”, a telepi emberek szeretete és közössége, a telepi idősotthon és könyvtár szellemisége formálta. Bicskei iskolás éveimnek sok barátot, munkahelyeimnek nagyon sok értékes emberi kapcsolatot köszönhetek. Ezek önismeretemben, céltudatosságomban és magabiztosságomban folyamatosan erősítettek és segítettek. Amit általuk Bicskétől kaptam, már több helyen kamatoztattam. Ebből a profitból szeretnék most visszaadni (mivel egyre inkább érzem, hogy nem tarthatom meg magamnak), és nagy szeretettel és hittel a Bicskei kistérség közjavára felajánlani.
Teszem mindezt a magyar egészségügy napján, hogy még rangosabb, fényesebb legyen a „Bicskei Szó”, melyet immáron öt esztendeje „bicskei szellemiségű tett” is követ. Kérem, barangoljon egyesületünk honlapján, és ha úgy érzi, hogy emlékeink, szellemiségünk vagy lelkiségünk valahol találkozik, tegyük gyümölcsözővé régi, vagy akár új kapcsolatunkat, hogy további tőkét kovácsoljunk az egyesület céljainak elérése érdekében. Nagy szükség lenne rá!

 

Üdvözlettel és köszönettel: Keilbach Józsefné (Horváth Rozi) az NHKE elnöke

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása