Havi 180 ezer forint helyett 340 ezret fog Bicskétől kapni ifj. Pálffy Károly alpolgármester + kafetéria + költségtérítés + munkaadói járulékok, mert főállású lesz.

Miközben városunkat adósságok terhelik és még nem lett semmi abból az kampányígéretből, hogy bevételt teremtenek Bicskének.  

Miközben működési hiteleket vesznek fel a fizetésekre és a rezsire.  

Miközben ifj. Pálffy hivatali elődje, városunk korábbi alpolgármestere lokálpatrióta úriember módjára beérte szerény tiszteletdíjjal, nem akart magának főállást.

Miközben Bicskéről időseket és betegeket zavart el a szociális intézményből Tessely Zoltán polgármester döntése, akik nem ezt érdemelték volna egy európai (és keresztény kultúrkörbe tartozó) ország városkájában.

Miközben leépítés címén ötven-egynéhány éveseket küldtek el bicskei állásukból, akik közszolgálati évtizedeik után szintén nem ezt érdemelték volna.

Miközben a város legjobb intézményeit (könyvtár, művház) takarékosság címszóval vonja egy vezetés alá a nem is Bicskén élő polgármester.

Miközben bicskei közalkalmazottaknak túlóra pénzekkel és étkezési jegyekkel lóg a város és a megye.

Miközben Tessely Zoltán személyesen félmillió körül kap polgármesterként, nyolcszázezer körül országgyűlési képviselőként, de még sincs elég ideje Bicskével foglalkozni, hiszen ifj. Pálffy a hivatali magyarázó szöveg szerint azért kell főállásba, mert a tanuszoda (kétségtelenül fontos) ügyét rendezni kell.

Ezt a polgármester miért nem tudja rendezni?

Ha nem tudja, miért nem mond le saját érdemtelenül átvett félmilliójából éppen akkora összegről, ami fedezi beosztottja száz százalékos fizetésemelését? 

Sokkal jobb lenne ifj. Pálffy 340 ezre helyett egy felkészült előadót vagy tanácsost  megbízni ezzel a munkával a maga munkakörében,a maga béréért, aki biztosan ügyesebben és nagy körültekintéssel elvégezné a munkát háttérben, hiszen ifj. Pálffy önálló döntést valószínűleg csak magánéletében hoz, Bicskével kapcsolatban ritkán és kevesebb hivatali tapasztalattal rendelkezik, mint egy ezen a területen dolgozó szakember. 

Hiszen a munka javát mindig az ügyintézők, a szakemberek végzik a háttérben szép csöndben, a protokollhoz pedig nem kell főállás. 

 

Izing Antal 

Végezetül álljon itt a város hivatalos magyarázata, aminek forrása a  www.bicske.hu  

"A képviselő-testület 2012. június 28-án megtartott soros képviselő-testületi ülésén ifj. Pálffy Károly társadalmi megbízatású alpolgármester munkaviszonyát főállásúra változtatta.
A hasonló lélekszámú településeken rendre ilyen formában alkalmazzák az alpolgármestert, így most már városunk is követi a példát. Mivel az alpolgármester feladta eddigi állását, a testület az illetményét úgy határozta meg, hogy az megegyezzék a régebbi főállása és a társadalmi megbízatású jogviszonyára megállapított tiszteletdíja összegével. Alpolgármesterünk egyben új, konkrét feladatot is kapott, a Bicskei Tanuszoda ügyét kell rendeznie. Ennek oka, hogy Hegmanné Nemes Sára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára bejelentése szerint a kormány az előnytelen PPP-beruházások lezárását határozatban kezdeményezte, és erre plusz forrást is biztosít. Az ügy előmozdítására irányuló szervező munka került most ifj. Pálffy Károly hatáskörébe."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"..hiszen ifj. Pálffy önálló döntést valószínűleg csak magánéletében hoz.."

Wheheheheh, mekkora szöveg..
Nagy vagy, Toncsi, ezen jót derültem!

A Tanuszoda ügyét intézze csak Nagy György, minek belekavarni mást..?
Arcátlanság, ami itt folyik, akárcsak az országban másutt.
és mi a jóistent akar rendezni a tanuszoda ügyén? elég sokat járok, de se képviselőt, se polgármestert, se alpolgit nem láttam még ott. nyilván nem akarnak vegyülni a pórnéppel a habokban. esetleg ha figyelembe vennék, hogy tökfeleslegesen van zárva félnapokat a műintézmény... esetleg ha egyszer is odafigyeltek volna az ott dolgozók és rendszeres vásárlók véleményére... nem is folytatom. vicc ez a város, de hát meg is érdemli, ezt már sokszor leírtam.

azért az tetszik, hogy "feladta eddigi állását"... egyem a szivét, micsoda áldozatot hozott a városért!!!!
süti beállítások módosítása