Levél Csabdiról

Címkék: csabdi

2012.12.10. 23:02


Kedves Bicskeiek! Kedves Toncsi!

Mindig örülök, ha a szomszéd város blogján kis községünkről szóló hírek is megjelennek. Kicsit zavarba is jövök, amikor ilyen méltató szavakat olvasok, hiszen mi nem teszünk mást, mint a dolgunkat. Azt pedig nem elismerésért, hanem közösségünk jövőjéért tesszük. Ki kell hangsúlyoznom, hogy bár én név szerint meg lettem említve, de az elért eredmények a képviselő-testületnek legalább annyira köszönhetők.

Mert nem túlzok, amikor azt írom a falu érdeke mindenek felett van és bizony a fontos kérdésekben a testület szinte mindig együtt szavaz: 7 igen 0 nem 0 tartózkodás.

Pedig nálunk is jelen van a politikai paletta majdnem teljes színvilága, de a helyi érdek Csabdin mindent felülír. Nálunk csak a foci, a Csabdi SE ügye osztja két táborra a testületet, ilyenkor hosszú heves viták vannak, de végül mindig konszenzusra jutunk :D

Ezért fontosnak tartom Dr. Nándorfi Géza, Lődy József, Molnárné Szegedi Irénke, Radovics Károly, Tóth Mihály és Ferenczik István képviselők nevének megemlítését is.

Mindazonáltal csupán a testület kevés lett volna a csabdi emberek támogatása nélkül! Nálunk nagy hagyománya van az összefogásnak. Legyen szó egy óvodai kerítésről, az iskola vakolásáról, vagy fesztivál megszervezéséről. Csak egy jó ügy kell, az emberek jönnek maguktól és mindenki teszi a dolgát.

Ez Csabdi.

Ez a titka annak is, hogy mi az adósságunkkal is magunk birkóztunk meg. Két éve 90 milliós éves költségvetésű Önkormányzatunknak 30 millió feletti hitelállománya és 10 millió feletti tartozása volt. A munkabéreket is csak hitelből tudtuk fizetni és a csőd elkerüléséhez akkor azonnali kormányzati segítség (ÖNHIKI) kellett. Nem titok, hogy az értelmetlen és pazarló kiadások megszüntetése mellett bevételt kellett növelni, ami kis önkormányzat esetében csak a telek és építményadó lehetett. Nálunk nincs ipar és nincsenek nagy teherautók sem. Szerencsére. Csak a páratlan természeti környezetben élő jó emberek vannak, akik megértették és elfogadták, hogy fejlődés csak költségvetési egyensúllyal érhető el.
Ez a titka annak, hogy a kormányzati adósságkonszolidáció valószínűleg minket már nem érint. Terveink szerint év végére Csabdinak hitelállománya és lejárt tartozása már nem lesz. Immár joggal bízunk a jövőben, és amint
a fenti cikkben is olvasható, merünk pályázni is.

Még egyszer köszönettel az elismerő szavakért és üdvözlettel a szomszéd völgyből :)

Tankó Károly polgármester

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása