A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, a Szent László Általános Iskola úszói mellett a környező településeken élő, de tanulmányaikat Bicskén folytató, vagy úszásedzésre járó tanulók - összesen kb. harmincan utaznak a Diákolimpiára, amit Székesfehérváron rendeznek meg januárban.  

A bicskei önkormányzat teljes mértékben támogatja a bicskei versenyzők felkészülését. Az adventi úszóverseny díjait és érmeit az önkormányzat finanszírozta, a verseny védnöke Sulyokné Guba Judit képviselő volt.

Bicskén két-három olyan fiatal versenyzőről tud a Bicskei Szó, akin az őstehetség mutatkozik meg. Ismertek olyan egyéniségek a bicskei iskolások között, akinek úszósikerei mögött hatalmas munka áll.

Nem egyesületi szinten, hanem amatőr versenyzőként neveznek viadalokra, az is emellett szól, hogy kevéssé frusztrálhatja a kezdő versenyzőket, inkább sikerekkel inspiráló élményével indítja el útjukra.

Edzéseik erőnléti és technikai részből állanak. Az erőnlét érdekében melegítés után 36-40 hossz folyamatos úszás - negyven hossza Bicskei Tanuszoda medencéjében éppen egy kilométer. Az úszás váltott - mell-, gyors- és hátúszás, a pillangó azért marad ki a sorból, mert a pillangó még a fiatal versenyzőnek is kihívás.

A technikai részben versenyzőink a fejesugrást, a lehúzást, a lehúzást (vízalatti rásegítés), a levegővétel technikáját és a lábtechnikát tökéletesítik.

Az oktatók, az edzők között van Gyuszi bácsi, Pista bácsi, Böbe néni, Kati néni,Móni néni és  Ákos bácsi.

Vannak közöttük olyan edzők is, akik a szorgalmas, tehetséges, de anyagilag nem jól álló családok gyermekeit saját erejükből segítik.

A Bicskei Tanuszoda teljes személyzete névről ismeri a gyerekeket, nagy szeretettel dogoznak értük, mindenben segítik fejlődésüket.

A Bicskei Tanuszoda januártól az állam által a PPP-konstrukciókkal szemben elindított lépéseknek köszönhetően Bicske város tulajdona, ami fő vonalakban azt jelenti, hogy havonta nem 7 millió forintos kiadást jelent majd költségvetésünknek a kiváló intézmény fenntartása, hanem 3 és 5 millió közötti lesz. 

Óriási dolog lenne, ha szakemberek segítségével kezdenék el a Bicskei Tanuszoda marketing feladatainak ellátását, és ezt a kifejezetten buta zárva tartási rendeletet is újra végiggondolná és visszavonná a testület.     

Izing   

    

          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása