Köszönjük olvasónknak, hogy felhívta figyelmünket a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár gyűjteményében őrzött régi bicskei képeslapokra. Akadnak benne ritkán látottak. Az első "Bicske látkép" című darab fölső részén egy ritka szemszögből készült kép.  De minden bicskei által könnyen felismerhető a jellegzetes és igazán barátságos verandával, tornáccal bíró középület miatt, ami az 1906-1908-ban neobarokk stílusban épült Bischof ház. Bócz, majd Nabilek házként emlegetik a régi bicskeiek. 1981-2002-ig zeneiskolaként üzemelt. Ma a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola egyik ebédlője. E kép alkotója  az  akkor még Tót utcai (később Tolbuchin, ma Prohászka) polgári reáliskola magasából dolgozhatott. És biztosan kitaláljátok harmadik képünk kapcsán, hogy hol is volt Bicskén a Fehérvári utca... a mai Vörösmarty.    

Nincs jobb alkalom, hogy az alábbi patinával emlékeztessünk a mai helyismereti rendezvényre Nagy Károly Városi Könyvtárban.

új szempontok.jpg

göllner.jpg

fehérvári-utca.jpg

 

Tórészlet.jpg

csak bíróság.jpg

bíróság.jpg

aranka malom.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása