Az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszer keretében a KDOP-3.1.1./B-12 jelű, „Értékmegőrző és funkcióbővítő városrehabilitáció a 10000 fő feletti és 20000 fő alatti városokban” című pályázaton. 

„Bicske város központi akcióterületén értékmegőrző és funkcióbővítő beruházások megvalósítása”

című pályázatával, melynek összege: 198 564 053 Ft

A pályázat keretében az alábbi fejlesztések valósulhatnak meg:

1. Városháza bővítése
2. Katolikus templom homlokzat felújítása
3. Református parókia homlokzat felújítása
4. Hősök tere átépítése
5. „Fiatalok Háza” kialakítása a volt mozi épületében - olvasható a www.bicske.hu oldalon.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elnézve ezeket az értékmegőrző,funkcióbővítő,rehabilitációs terveket,úgy gondolom,hogy 200 millió Ft megy a levesbe.Valószínűleg más településeken is,hasonló nagyon fontos dolgokra szórják el a százmilliókat.
Szép, de vajon amíg egy babakocsit nem lehet normálisan végigtolni a városban a gyakran hiányos, elporlott, akadálypályára emlékeztető járdák miatt, amíg több, adófizetők által lakott (nem a Péró utcáira gondolok) utcában nincs aszfalt sem, addig mi értelme a parasztvakításnak?
csodálatos és rendkivül fontos témák melyekre el kell a milliókat költeni........ehelyett a kutyák mikrochipezése lehetett volna olcsóbb(vagy ingyenes mint jó pár helyen)és az állatvédelmi célokra is oszthattak volna pár millát kedves bicske(van ugyanis menhely-ebtelep aminek működése emberségünkön múlna)....és még a Péró utcáira is picit költeni mert az nem bicskéhez tartozó városrész?vagy kert a kerten belül??és juthatna még egynéhány helyre mondjuk hogy a menekült táboros ne kapjon már több segélyt mint én a saját hazámtól pláne hogy ő ingyen vonatozik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...hogyaza...!!!
mégis, mi a jó istenért templomokat újít fel a város állami pénzen??? tényleg nincs ennél fontosabb? meg a Hősök tere??? elment az esze a képviselőtestületnek???? esetleg járdákat, közvilágítást, útjavításokat... és ha minden ALAPVETŐ KÖZFELADAT rendben el van látva, na akkor jöthetnek az egyházi feladatok is. a templomokat meg újítsák fel a hívek és az egyház.
nagyon csúnyát tudnék csak írni, de visszafogom magam... viszont ha ezt tényleg komolyan gondolja az önkormányzat, akkor záros határidőn belül bizony isten rájuk szabadítom a falu (bocs, város) haragját!
@Tamara Jagello: megköszönve hozzászólásod jegyzem meg, hogy tudomásom szerint három bicskei templom felújítását (evangélikus, református, katolikus) vagy teljes egészében az egyház végezte vagy pedig jelentős részben beszállt a renoválásba, a baptisták saját erejükből építették templomunkat és bizony Aradi utcai szociális intézményükért havi 160 ezer forint körüli összeget fizetnek. A bicskei Hit Gyülekezete szintén teljes egészében önerőből, hívei adományából és munkájából jobbítja bicskei ingatlanát. Másrészt úgy véljük, hogy a templomok, amik jobbára évszázadok óta részei városképünknek, meghatározó építészeti és kulturális örökségeink, megérdemlik ezt a fajta odafigyelést, megbecsülést. ez esetben nem is a város pénzén történik, hanem elnyert pályázatiból. a hívektől egyébként biztosan nem lehetne elvárni ekkora objektumok állagának szinten tartását sem, nemhogy felújítását. ennek ellenére a saját erejükhöz viszonyítva sokan ott állnak gyülekezetük mellett a munkában is. ajánljuk szíves figyelmedbe például ezt az esetet: bicske.blog.hu/2012/06/05/imre_david_levente_kornel_gergo
kitöröm a nyakam este Bicske járdáin, mert se közvilágítás, se rendes járda. a felüljáró az összeomlás szélén, a nagyállomás felé nincs rendes járda. a város bezárta a bentlakásos idősek otthonát, mert nincs rá pénze.
ugyanakkor van képük templomfelújításra pályázni. nagyon fontos ez is - biztosan. ha az alapvető dolgok már rendben vannak.
a hívek anyagi hozzájárulása pedig, ha nem gond, nem érdekel. a vallás magánügy, a közvilágítás nem. ha még öt évig ronda lesz a katolikus templom homlokzata, azért abba aligha rokkan bele bárki.
itt lenne végre az ideje megtanulni súlyozni - mi fontos, mi fontosabb.

azt írod: "ez esetben nem is a város pénzén történik, hanem elnyert pályázatiból. a hívektől egyébként biztosan nem lehetne elvárni ekkora objektumok állagának szinten tartását sem, nemhogy felújítását."
Szerintem meg ez igenis a város pénze, mert ennél fontosabb dolgokra is lehetett volna pályázni. Hősők tere felújítása - kinek fontos? tényleg életbe vágó? tényleg nincs ennél fontosabb, rendbetételre váró közterület ma Bicskén?
ami pedig a híveket és templomaikat illeti: isten fizesse meg a helytállásukat, de nem az állam és az adófizetők feladata egy-egy vallási közösség el- és fenntartása. ha minden más rendben van, felőlem lehet ilyenekre is közpénzt szórni. de amíg nincs, addig a közösség egészének érdeke az első - hívőké és nem hívőké egyaránt.
természetesen világos, hogy ez a 200 misi már erre megy el. de szégyellje magát az egész önkormányzat - és nagyon remélem, hogy lesz következménye. rajtam nem fog múlni.
Az egyháznak bőven lenne miből a sajátját rendbe tartogatni,azt hiszem,az önkormányzatnak is a saját dolgaira kéne költeni. Arra ami igazán lényeges. A fontos dolgokra. De végül is jó politika:- a templom központi helyen van,látványos. Na,akkor aztán utána lehet saját vállat veregetni,hogy tuti gyerekek vagyunk,ezt is mi csináltuk.....
az viszont kétségtelen, hogy azért készülnek el ezek a központi területek inkább, mert jobban szem előtt vannak és az elvtársakat elvtársilag utasították elvtársaik, hogy a kampány előtti évben mindenhol csináljanak már úgy, mintha elindult volna valami épületes épülés településükön, pl. Bicskén. az kétségtelen, hogy olyan ez, mint amikor az a hót üres bolt kirakata tele van, mintha minden lenne. és semmi nincs. de meg kell mondanom, igenis, a települések templomai hozzátartoznak adott hely arculatához, építészeti örökségéhez, ami viszont egyáltalán nem magánügy, hanem közügy. őrizni kell épületeinket becsülettel. a járható utak és járdák, közterületek esetében az a véleményem, hogy talán be kellene fejezni azt a munkát, amit korábban Bicske már megkezdett...
@Bicskei-Szó: akkor már csak egy kérdésem maradt. ha választani kell, hogy meleg ruhát veszel a gyereknek, mert jön a tél, bagy két koncertjegyet, a gyerek meg legfeljebb megfagy, hogy döntesz?
felőlem be is aranyozhatja a polgármester saját kezeivel a templomot - ha MINDEN LÉTFONTOSSÁGÚRA MÁR FUTOTTA a város pénzéből. amíg nem fut, amíg a város büdzséje lyukas, mint a trappista sajt, és van a templomhomlokzatnál égetőbb probléma, ellenben a forrás igencsak korlátozott, akkor a templomhomlkozatot a Majd ha másra már nem kell pénz c. sorba tervezem. persze csak ha épeszű politikus vagyok. és ha tudok kettőig számolni. és ha némi felelősséget érzek a munkám és közösségem iránt.
@Tamara Jagello: először is nem volt választási lehetősége. a pártmarketing kitalálta, hogy az önkormányzatok ezt a pénzt csakis a forgalmas központokra költhetik, mert ott legalább átmenő tömegek látják, hogy elindult valami, elindult az építkezés, él a város. választás előtti hónapokban így megy ez. polgármesternek valójában semmi önállósága, vagyis abban merül ki, hogy ordítozik beosztottjaival. ezzel azt akarja megmutatni, mennyire kemény... azzal a korábbi észrevétellel viszont teljesen egyetértek, hogy a tanácsrendszer szintjénél alább züllesztik az önkormányzati önrendelkezés csorbításával a magyar önkormányzatiságot. itt például szakemberek szabatosan összefoglalják, mi készül: www.indok.hu/onkormanyzatisag/cikk/forum-az-onkormanyzati-rendszer-atalakitasarol-tema-leirasa
@Bicskei-Szó: ez alatt remélem, nem azt érted, h ismét felnyalnak egy rakás hitelt, leaszfaltoznak néhány utcát, többet ok nélkül egyirányúsítnak, stb.
Rend a lelke mindennek-legalábbis látszatra. És magasról tesznek rá,hogy a látszat csal-igen,kell a templom rendbehozatala,mert a lassan ott sorakozó kéregetők egy tisztességesen szépen rendben tartott épület előtt tegyék azt. Fene a kátyúkat,majd megtanulunk énekelni,mert ahogy kerülgetni kell,lassan tánclépésekhez hasonlítanak. Szóval csak pozitívan,fel a fejjel,de néha nézzünk a lábunk elé,mert könnyen pofára eshetünk.
Jaj már látom is,elkezdték a fejlesztést. Vettek ilyen apple ipad-ot. Élből négyet. Biztos van benne GPS,csak hogy könnyen kikerülhető legyen a kátyú. Forduljon jobbra,balra,aztán meg fel.... :P
@Tamara Jagello: Bocs minden amit leírtál igaz,kivéve a trappista sajtot,mert az nem lukas,csak az ementáli sajt!
@singlii: A polgármester örülni fog,ha tánclépesekben közlekedünk, és még énekelünk is.Imádja a táncot,tudod azt mikor a csizmájának oldalát ütögeti!Lehet,hogy az a cél,hogy Bicske lakossága tánclépésben közlekedjen az utakon?
süti beállítások módosítása