Olvasónk írja: Jártam a régi-új önkormányzat épületében ügyet intézni… nem először. Eleinte még azt gondoltam, mikor a nyakunkba potyogott a munkás által levakart vakolat, hogy van ilyen, sietősen kellett költözni, nem végeztek.

A jelenlegi helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Nyilvánvaló, hogy a félkész épületbe való beköltözés újra egy átgondolatlan döntés eredménye, amiben emberek testi épségét, megkockáztatom életét veszélyeztetik! 
Itt már nem holmi vakolat potyogásról, hanem folyamatos áramkimaradásról van szó, aminek nem tudni az okát. Mondhatná a kedves olvasó, hogy na és, máshol, máskor is kimarad, mi van akkor? De ez, azon felül, hogy megnehezíti az ügyintézők munkáját, bosszantja, akadályozza az ügyfélfogadást is. Ugyanis ilyenkor elvész a félig megírt levél a számítógépből, eltűnnek az adatok, nincs telefonkapcsolat, sötétedés után kuksolnak az emberek a sötétben… és ami a legelképesztőbb, az az, hogy a bejárathoz szerelt vasrácsot is elektromos árammal működtetik!
Ezen az ominózus napon is ez történt, áramszünet lett. Szinte minden addig végzett ügy elillant, leállt az ügyfélfogadás. Várakozás közben hallottuk, hogy újra leoldott a villanyóra szekrényben a relé. Az egyik ügyfél, mivel már végzett, szeretett volna hazamenni, de az udvarra vezető ajtót elzárta egy megtermett létra. A készséges munkás „irányt mutatott” a vasrács-ajtó felé, mondván, ha ki akar menni, menjen arra! Viszont az sem működött áram hiányában, kulcs pedig nem volt a közelben!
Tudomásunkra jutott, hogy az udvarra vezető ajtó elé is vasrácsot terveztek, ami szintén árammal működne…
Mi, az ott várakozó ügyfelek félhangosan elkezdtünk gondolkodni. Aki már járt ott ügyet intézni, vagy csak elsétált előtte, az tudja, hogy minden ablakot a földszinten vasráccsal láttak el. És vasráccsal akarják ellátni mindkét szabadba kivezető kijáratot! Az indokolatlan áramkimaradás legtöbbször az elektromos vezeték meghibásodása (bele sem merünk gondolni, talán elavult állapota) miatt történik.
Felmerül a jogos kérdés: egy esetleges elektromos hiba miatti tűz esetén, hol menekülnek ki az emberek? A dolgozók, az ügyfelek? A vasrács-ajtó nem működik elektromos áram hiányában! Vajon a kulcs előkerül-e időben? Vajon tűzvédelmi szempontból megfelelő ez a megoldás? Vajon jogszabálynak megfelelő-e a tervezett menekülési útvonal? Már ha van ilyen…
És akkor még szóbeszéd tárgya olyan ajtó a folyosón, amin kívül nincs kilincs, csak belül. 

Akkor most nyitott városházát akarnak vagy zártat? Hivatalt, ahová bemegy az ügyfél és épségben kijön, vagy zárt osztályt?  Ha valamiért úgy ébredek polgármesterként, hogy költöztetem a szegény apparátust 10 millióért, akkor miért nem tudom elkezdeni idejében? Vagy miért nem tudok addig várni, amíg az alapvető hiányosságokat helyrehozzák. Legyünk már annyira tisztességesek a választópolgárral, hogy Bicske Város biztonságos hivatalába léphet be 2013-ban, nem pedig veszélyes építési területre. Az én családomban is vannak kétkezi mesterek és munkások, nem őket kell ezért bántani,  hanem bele kellene néznie végre a tükörbe a fejeseknek, és nem lenne szabad unintelligens kapkodásba fogni mások kárára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves olvasók,tájékoztassatok már,hogy most milyen üggyel,hova kell menni?Miért kellett költözni a hivatalnak?A Polgármesteri Hivatal megszűnt?Istenem itt lakom ebben a kedves város-faluban és semmit nem tudok!Előre is köszönöm a tájékoztatást!
süti beállítások módosítása