váradi dániel 1.jpg

Ez egy húsvéti fotó a bicskei Váradi Dániel utcáról, hamarosan kapunk friss fotókat

 

Olvasónk képviseli az utcájában élők érdekeit.

A Bicskei Szó önkéntes munkájának legnagyobb elismerése olvasóink bizalma, együttműködése.  Jó gondolják olvasóink, hogy ilyenkor, választások előtti évben kell behajtani mindent a várostól. Ilyenkor egy évig sokkal nyitottabbak hétköznapi problémákra a választottak mint a kurzus másik három évében.    

 "Szia.

Én is csatlakoznék a bicskei "utca szépségversenyhez". A Váradi Dániel utca, ami az egykori laktanya utcája volt. Innen lopták el a kerítés oszlopokat nemrég.
Ebben az utcában is lakik nyolc, pl. megduplázott építményadót és más adókat fizető család, akik ugyan úgy megérdemelnének egy normális utcát mint a "központban" lakók.

Mindenesetre az is elég gáz, hogy a mi utcánk, és a csákvári utca is elég "mostoha gyereke" Bicskének, mert a Csákvári úton még járda sincs, ergo aki errefelé lakik, és gyalog jön haza a városból, az az úttesten kénytelen gyalogolni, és sokszor félreugrálni, az autók elől 

Szóval volna még jó néhány gondolat, amit szívesen megosztanék veled. 
Mindenesetre, ha rászánod egyszer magad egy jó cikkre, akkor szívesen elkalauzollak a környéken, ahol felnőttem, és ami szebb időket is látott.

Illetve annyit változott, hogy 1983 körül a lakók összedobtak egy kis pénzt, hogy legalább járda legyen, aztán 86-ben amikor télen volt az a nagy hó - talán arra még te is emléxel - , na akkor sóderezte le a katonaság, ami azóta már rég nem létezik. Szóval akkor volt utoljára burkolat rendezés. Azóta csak mi utcabeliek, szoktunk a kátyúkba hordani némi kis sittet, vagy maradék sódert és az utcában lakik egy úr, aki a Bicskei utakon szokott útjavítással foglalkozni.

Az egykori katonaság ( közvetlen szomszédunk ) területén elég sok szemét van, mert vannak páran a városban, akit ki hordják a sok-sok szemetet az elhagyott épületekbe. Ennek köszönhetően elég sok a rágcsáló, róka, patkány az épületekben. Már egyszer írtam neked erről a részről, ami a vasúton túlra esik az le van SZARVA. Csak a Péróra jutott aszfalt a járdára, járda felfestésre, stb. De a vasúti felüljáró állapota olyan siralmas állapotban van, hogy már inkább alatta közlekednek az emberek a síneken keresztül, mint a simára kopott és ezáltal rendkívül balesetveszélyes lépcsőkön.

Megérne egy misét az a rész is Bicskéből.

Aztán ha jön egy tavaszi felhőszakadás, akkor az úttesten hömpölyög a víz ami egyszer már alámosta a hidat, ha jól emléxem 2009 tavaszán le is omlott a híd. Aztán költségvetési pénzből (a mi adónkból) megjavították tizen millió forintból ha akarod, erről is tudok képet küldeni, talán még a pontos dátum is rajta van, mert ezt még azzal a fotómasinával készítettem, ami az év karácsonyán loptak el, akik betörtek hozzánk. És itt folytathatnám a Bicskei közbiztonság problémájával, hogy az utcánkban nincs olyan ház, ahova az elmúlt 10 évben legalább egyszer nem törtek be, de szerintem a Csákvári út is ilyen helyzetben van.

Ott ismerek egy idős nénit, akihez többször is betörtek, elvittek miden értékét, sőt jószágát is. Pedig régen tőle szoktuk venni a tojást, az legalább biztos nem volt romlott és nem volt teli mindenféle baromfinak adott növekedési hormonnal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komolyan úgy gondoljátok hogy ezeknek a zsákutcáknak a pormentesítése a város legfőbb feladata? Nem elég a kertvárosi aszfaltozások terhe, még ide is tolni kell a város pénzét?
Megértem az itt lakókat és az igényüket is, de nem most van itt az ideje az ilyen kiadásoknak. Az persze tarthatatlan hogy az utcákban nem lehet közlekedni, de rendszeres karbantartással (esetleg az itt lakók közreműködésével) ezen is lehet segíteni. A Kodály Z utcáról meg csak annyit, hogy senkinek nem kell végigmenni rajta, tekintettel arra hogy a merőleges utcák mindegyike aszfaltozott. Ahhor hogy innen elérjen valaki a saját ingatlanához max 100 m-t kell megtennie az utcában.
@vatuveat: Először azt hittem, viccelsz, de úgy látom, komolyan mondod. Annál rosszabb. :((((
süti beállítások módosítása