Olvasóink figyelmébe ajánljuk a Váralja Szövetség reakcióját arra a kormányzati földpanamára, amiben mellékes a mezőgazdaságból élő családok pályázati sikere. Külföldiek továbbra is vehetnek magyar földet és a nagybirtokrendszer tőkésítése zajlik - ami szembe megy magyar családok tömegének érdekeivel.  Ebben a témában is kampányhazugságok mutatkoznak. Nem gondoljuk, hogy "földtörténetben"  Tessely Zoltánnak - országgyűlési képviselőként a parlamentben lenne bátorsága szavazatával az igazság kimondásához. Több nagy formátumú frakciótársának megadatott a bátorság férfiúi erénye. Ajánljuk szíves figyelmébe példájukat... Mert mi szeretjük az igazságot. Szeresse Ön is.           

Kedves Támogatónk!

A földtörvény zárószavazáshoz érkezett. Mivel a képviselőink elvileg nem szavazógépek, ezért feltételezzük, hogy saját maguk döntést fognak hozni arról, hogy támogatják-e a javaslatot. Az interneten keringő villáminterjúk tanúsága szerint ugyanakkor képviselőink jelentős részének fogalma sincs arról, mit is tartalmaz ez a törvénytervezet.

Arra kérjük Önt, Önöket, hogy forduljanak saját országgyűlési képviselőjükhöz, és gyakoroljanak nyomást döntéshozóinkra. Ezt elősegítendő egy mintalevelet megírtunk Önöknek, amelyet alább olvashatnak.

Küldjék ezt el saját képviselőjüknek!

Ha tehetik, kezdeményezzenek személyes találkozót is, hiszen most az ország érdeke minden odaadást megkövetel tőlünk!

Saját képviselőjének e-mail címét itt keresheti ki: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39

Barátsággal:

Váralja Szövetség

---

Levél az Ön képviselőjéhez

Tisztelt Képviselő Úr/Asszony!

A T/7979 számú földforgalmi törvény ügyében fordulok Önhöz mint országgyűlési képviselőhöz.

A földforgalmi törvény az ország jövőjére, mindannyiunkra nézve meghatározó jelentőségű. A törvénnyel kapcsolatban széleskörű társadalmi elégedetlenség nyilvánult meg, amelyet nem sikerült kielégítően rendezni. A hallottak és olvasottak alapján kételyeim vannak afelől, hogy a törvénytervezet valóban az ország egészének érdekeit szolgálja. A tervezetet sokszor módosították, írták át, és most is változtatják. Félő, hogy a képviselőknek sem, a nyilvánosságnak pedig végképpen nem lesz ideje, hogy érdemben tanulmányozza a 21-re kitűzött zárószavazás előtt. A törvény jelentőségére való tekintettel elengedhetetlennek tartom, hogy az országgyűlési képviselők pontosan tisztában legyenek a törvény tartalmával, rendelkezéseinek hatásával.

Fontosnak tartom továbbá, hogy a képviselők tájékoztassák a választóikat a törvény tartalmáról, a vitás kérdésekről és saját törvényértelmezésükről, és megválaszolják választóik kérdéseit. Szükségesnek tartom, hogy a képviselők kikérjék választóik véleményét ezzel a sorsdöntő jelentőségű törvénnyel kapcsolatban. Mindez nem történt meg.

Aggályaim vannak a tekintetben, hogy a törvénytervezet:

- nem akadályozza meg a külföldi, uniós és egyéb, állampolgárok földszerzését;

- megerősíti a nagybirtokrendszert;

- nem biztosít megfelelő rendelkezési jogot a helyi alulról építkező gazdaközösségeknek földjeik felett.

Kérem, mint országgyűlési képviselő, esküjének megfelelően az ország hosszú távú érdekeit tartsa szem előtt, és kérje a zárószavazás elhalasztását a következő országgyűlési ciklusra. Amennyiben ez nem sikerül és a zárószavazásra mégis sor kerülne még ebben a ciklusban, mint választópolgár arra kérem, ne szavazza meg a törvényt.

Köszönettel:

(Keltezés, aláírás)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása