Áprilisi írásunkban elsőként adtunk hírt Bicske valódi  városfejlesztési, közösségfejlesztési reményteljes lehetőségéről: Tessely Zoltán végre, talán, esetleg távozik bicskei pozíciójából egy székesfehérvári, magasabb, kormányhivatali pozíció érdekében. Ám erre sajnos egyre kisebb az esély. 

Néhány héttel ezelőtt már több helyről is hallani lehetett, hogy a miniszterelnöki felkérésre július elsejével energiahivatali vezetőnek továbblépő Dorkota Lajos, a megyei kormányhivatal jelenlegi vezetője - helyettesét látná a legjobbnak.

Egyes hírek szerint Dorkota kézenfekvően jó vezető-választásnak látja azt a jogászt, aki a megyei kormányhivatal kiépítésében rengeteget dolgozott, vagyis kellő végzettsége, ismeretei és tapasztalatai vannak.

Mint tudjuk, Tessely Zoltán valóban nem rendelkezik ezek egyikével sem - (kormány)hivatali témában.  

Dorkota Lajos a Fejér Megyei Kormányhivatal helyettes vezetőjét, Galambos Dénes jogászt, a kormányhivatal kabinetfőnökének kinevezését javasolta Navracsics Tibor miniszternek - adja hírül a Fejér Megyei Hírlap.  

A Fidesz szeptember elsejéig dönt arról, kiket indítanak országgyűlési választásokon. Bizakodva úgy tudjuk, Tessely szerepel ezen a listán, vagyis törvény szerint, ha parlamenti mandátumot szerez, polgármester már nem lehet.

Persze, ha nem nyeri meg a parlamentit, még indíthatják megint Bicskén polgármesterjelöltnek, én még addig megfontolom, rászavazzak-e...

(Azokban a napokban, amikor a jelenlegi polgármester megyei elnöki jelöltségről az első hírek jöttek - bicskei közéletről folytatott beszélgetésekben is arra jutottunk különböző politikai beállítottságú bicskeiek, közöttük fideszes szavazók, hogy Tessely Zoltánnak bicskei évei alapján sem való a közigazgatás. Hiszen a városvezetés is probléma számára. Inkább protokolláris állások, beszédek, éneklés, osztályfőnöki órák, "minden szavát elhiszem" interjúadások, buszmegálló avatások valók. Különben olyan buszöblöké a város kellős közepén, ahol azóta sincs semmiféle fedett beálló vagy utcabútor, mert az kimaradt. Az öregek pedig a betonvirágláda szélén ülve várakoznak. De ez már egy másik történet.)

 

ia   

         

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása