A felcsúti szerkesztőséggel bíró ún. Bicskei Újság 8 oldalán 7 darab Tessely Zoltánt, Bicske Csabdin élő polgármesterét ábrázoló fotó található, vagyis 1,14 oldalanként találkozhatunk képével.    

Egyetlen őt (is) ábrázoló készült fotográfia indokolt: az árvízi csoportkép.

Szaktanácsunk Döme László "főszerkesztőnek": az árvízi csoportképet a címlapon, sokkal láthatóbb méretben, főhelyen kellett volna  szerepeltetnie, a vitorlásokat ábrázoló nem Bicskén készült, nem bicskeieket ábrázoló fotó helyén.

A kisvárosi újságírás alapja ugyanis, hogy az adott településen a közpénzen tartott helyi sajtó a helyiekről, a helyieknek szól.

Egy település lapja ugyanis akkor kerülhet közelebb az ott élőkhöz, ha saját környezetük tagjait láthatják benne viszont.   

Nem szabad egy helyinek mondott (esetünkben a szomszéd faluban szerkesztett lapot) semmilyen színű pártszóróanyaggá silányítani.  

Személy szerint tudok olyan polgármesterről, aki a (lokálpatrióta helyi erők által önkéntesen készített) helyi lap képszerkesztőjétől kifejezetten kérte: lehetőleg ne szerepeltessék fotóját egy lapszámban egyszer sem, de ha mindenképpen  muszáj, maximum egyszer - mert élnek itt elegen, akiknek életéről egy lapnak szólnia kell. 

       

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása