Már szerdán indulnak, de Koczka Béla túravezető, a lovász, a pedagógus, a Bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon munkatársa, akinek elérhetőségét ezen a nagyon érdekes portálon is megtalálhatják: www.erdelyilovastura.hu   

erdely-lovastura-epuletek-4kep-026_1.jpg

Nemrégiben bicskei család is felkerekedett gyermekeivel, s bizony lenyűgözte őket a hat napos élmény.

A lovak Csinod falu dolgos lovai, amik hátaslónak is kiválóak. Őket bérlik ki a helyiektől, s a tengernyi munkát végző igásoknak külön felüdülés az erdei séta. Bélának tucatnyi jó nyerge van, köztük huszár, bock, muzeális fanyereg.

béla. ló.jpg

A lovas könnyen lehet az ember, azt mondja Béla, nem kell félni, sokkal könnyebb, mint hinnék, mert a ló nagyon értelmes állat, könnyen összehangolódik jóakaratú lovasával.

A felnőtt és gyermek tanulók egy darabig úgy ülnek a ló hátán menet közben - főpróbán? -, hogy a szekér után kötik a paripát. Aztán mikor teljes lovasbizonyosságot mutatnak a nyeregben, önállósulnak az új lovasok.

A túrázok lakhatnak jurtában, csángók által fából épített népi házban vagy geodome-ban. 

A túrázás díja tartalmazza a szállást, az étkezést, a lovak napszámát és ellátását is. A kedves vendéglátók saját sajttal, túróval, hagymával, kenyérrel és szalonnával látják el a jó étvágyú lovasokat.  

kberdély.jpg

"Erdély havasaiba, magas hegyek és ezeréves fenyő erdők közé. Csodás falvakba ahol a legifjabb templom is 300 éves. Szépek a lányok és barátságosak, vendégszeretők az emberek. Lóháton és kocsit hajtva ismerhet meg egy szinte érintetlen természeti világot. Megismerheti a mai erdélyi munkalovakat, 200 km-t lovagolhat a legendás magyar fa, -és huszárnyeregben, vagy hajthat túrakocsin ülve. Ez a felszerelés már a történelmi időkben bizonyította alkalmasságát és biztonságosságát! Most is ezt fogja tenni! Lovaink helyi, hegyet járt, nyugodt vérmérsékletű lovak! Miattuk szoktunk kezdő lovasokat is szeretettel fogadni, számukra vezetéklovat biztosítunk és sok-sok figyelmet! A túra kiinduló pontja az Uz-völgyében található Csinod falucska."

Minden mást itt keressenek: www.erdelyilovastura.hu 

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla nagy arc. Élmény vele lovagolni.
süti beállítások módosítása