Lassan mozgalommá fejlődik a garázsvásárok szervezése, amely főleg baráti társaságoktól indul ki. Tovább gondolva az ötletet a világ számos városában, így hazánkban is, hagyománnyá vált, a hétvégi, rendszeres  „kacatvásár” a települések piacterein, ahova a helybéliek, a megunt tárgyaikat, gyermekeik által kinőtt ruháit, a lerobban fűnyírót, régi könyveket visznek ki. Amit kidobni sajnáltak, mert valaki számára még érték lehet, kulturált szervezett formában megtartva.

Helypénzt a települések piacterein a lakosság közösségteremtő megmozdulásait segítve sosem és sehol nem kérnek.   

 

Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne Bicskén is szervezni ilyet? Ahogy kitavaszodik, és a garázsokból, pincékből, szekrényekből, előkerülnek a lomtalanításra váró darabok, amik ellenszolgáltatás - pénz és/vagy csereárú fejében más számára elérhető áron válik újra használhatóvá.

Ennek egyébként környezetvédelmi jelentősége is van, hiszen manapság évről évre nő az emberiség szemete, ami egyszer mindent elnyel.   

 Számos olyan hely van a városban, ami szombaton délelőtt nincs kihasználva és alkalmas hely lehetne. Ilyen a piactér a lakótelepen, vagy a CBA mögötti „régi piac”  beton placcal. Vagy akár a Művelődési Központ előtti parkoló.

 Nagy szervezést nem igényel, a közösségi médiákban havonta egy alkalommal meghirdetésre kerülne, mindenki viszi amije van, minden szabadáras, és nem utolsó sorban nagy a közösség formáló ereje is.

 Addig viszont csak egy jó ötlet, amíg meg nem valósítjuk. 

 

Ke

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása