Tizenhét szülő vett részt azon a Bocskai utcai játszótéren megtartott, Czigány Beáta által kezdeményezett  lakossági találkozón, aminek az a célja, hogy a bicskei civilek által építeni kezdett Bicske Szíve Parkban (leánykori neve: Káposztás, népi neve: Kápi) egy igényes játszótér jöhessen létre. A bicskei szülők segítségüket ajánlották fel a városnak. A találkozón részt vettek a Bicskei Szíve Park fejlesztését önkéntesen irányító Vázsonyi család tagjai. A fórum meghívottjai közül Bálint Andrea képviselő, a Városfejlesztési Bizottság vezetője és Pálffy Károly alpolgármester is fontosnak tartották a részvételt. Bicske város polgármestere parlamenti elfoglaltsága miatt a játszótér létrehozását támogató levelet írt a résztvevőknek.      

A Bocskai utcai játszótéren éppen betonasztalt sikált egy Bocskai utcai fiatal anyuka. Kicsit korábban érkeztünk mint a megbeszélt hat óra. Egy másik Bocskai utcai anyuka - szintén ott az asztalnál - finom iróniával, mosolyogva  megjegyezte:

- Álmodik Bicske?   

Igen. Feltétlenül. A tanítói, testnevelés tanári diplomával, fogtechnikusi végzettséggel rendelkező és gyógyszertári szakasszisztensként az Oroszlán Patikában dolgozó Czigány Beáta - kislányuk, Sára érdekében álmodik és tesz meg mindent az összefogás létrehozásáért.

Munkahelye különben éppen szembe-szomszédja a Kossuth téri játszótérnek, amire illene kerítés a balesetek elkerülése érdekében, és egy olyan figyelmeztetés, hogy Bicske legforgalmasabb pontján a kipufogógázok miatt nem ez a legjobb hely kincseinknek.

Bálint Andrea képviselővel és Pálffy Károly alpolgármesterrel a (jó hangulatú) megbeszélésen abban maradtak, hogy a csapat összefoglalja azokat a javaslatokat a testületnek, melyek az igényes bicskei játszótér előkészítését segíthetik.

Mint már megírtuk, a hirtelen leállított civil összefogás a Bicske Szíve Parkért - kiváló helyszínt alakított ki eddigi önkéntes munkájával, állampolgári adakozással - így a bicskei civilek tervei szerint természetesen játszótér is szerepelt a látványtervükön.   

A Bicskei Szó arra kéri minden kedves és jóakaratú olvasóját, hogy működjünk együtt gyermekeink érdekében, várjuk olvasóink építő ötleteit, javaslatait, véleményét akár hozzászólásban, akár a Bicskei Szó postaládájába: bicskeonline@gmail.com

A testület határozata értelmében az új játszótér megépítése mellett mindegyik játszótéren karbantartási munkákat és új játékszerek beállítását irányozza elő. 

Javaslatok a Bicske Város Önkormányzat Képviselő -testületének 2013. Június 27-én megtartott ülésén


kelt 227/2013.(VI.27.)számú HATÁROZAT végrehajtásához


1. Szülessen minél előbb döntés a Bicske Szíve Parkban kialakítandó új játszótér pontos helyéről és nagyságáról!

Ennek elsődleges célja, hogy ősszel elkezdődhessen az majdan árnyat adó növendék fák telepítése.

2. A meglévő játszóterekre készségfejlesztő (3-8 éves korosztály számára használható ) játékok telepítését látjuk 
célszerűnek. Pl. láncos lépő, mászófal, twister 

3. A biztonság érdekében elengedhetetlen a játszóhelyek teljes, zárható ajtóval ellátott bekerítése, 

térfigyelő kamera és-vagy járőrszolgálat biztosítása. Hasznosnak tartjuk, ha a játszóterek használati rendjére

vonatkozó jól látható feliratok, jelzések kerülnek kihelyezésre. Fontos, hogy megfelelő szemetesek álljanak

rendelkezésre s ezek ürítése rendszeresen megtörténjen.

Pozitív visszhangot váltana ki néhány kerékpártároló elhelyezése is!


A további együttműködés reményében tisztelettel:

Az IGÉNYES BICSKEI JÁTSZÓTERET civil kezdeményezés

nevében:

Czigány Beáta

Bicske, 2013.07.06.

 

tz czb.jpg

 

 

tz czb2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása