Mint arról már beszámoltunk, kb. 1400 négyzetméter külső falfelület felújítása és 600 négyzetméteres tető építése zajlik a bicskei római katolikus templom épületén 2007-ben elkészített tervek alapján, az Európai Unió (EU) által támogatott Új Széchenyi Terv révén Bicske város által megszerzett 35 millió pályázati forintból. Bicske város centrumának meghatározó építészi örökségének felújítását a Székesfehérvári Egyházmegye 24 millió forintja egészíti ki - a teljes beruházás 59 millió forint, ami nem terheli Bicske költségvetését. 

A valóságban a toronyra és a templom hajójára tekintve - az állványzat jól megmutatja milyen nagy is ez a szemünk által már megszokott méretű objektum. Az első fotón látható mészkőkereszt renoválása is hozzátartozik a felújításhoz. Ezután mit is kívánhatunk mást itt élőként: kötődjön meg odabenn az oltár előtt minél több tartós, szó szerinti holtomiglan-holtodiglan, akik hamarosan és többször, rendre visszatérnek e falak közé karjukon vérükkel járulva az első szentséghez, a kapuhoz, a keresztség szentségéhez, ami a katekizmus a következő nevekkel illet: "ajándék, kegyelem, kenet, megvilágosodás, romolhatatlanság köntöse, újjászületés fürdője, pecsét és minden más, ami igazán érték. Ajándék, mert azok kapják, akik semmit sem hoznak magukkal; kegyelem, mert a bűnösök kapják; baptismus, mert a bűnök elmerülnek a vízben; kenet, mert szent és királyi (mint azok, akiket fölkentek); megvilágosítás, hiszen ragyogó fény; köntös, mert eltakarja szégyenünket; fürdő, mert megmosdat; pecsét, mert megőriz bennünket és Isten uralmának jele."   

Fotó: Izing Máté

 

köröszt jpg.jpg

 

címer.jpg

 

TEMPLOM TOTÁL.jpg

dőlve.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszi a tájékoztatást, kicsit aggódtam, hogy erre költik az adómat :) Nincs bajom a vallásokkal, de az egyházat nem nagyon szívlelem. Mindegy, a lényeg, hogy tiszta a kép :).
A csodálatos Bicskei Újságban egyébként kicsit magasabb összegek is szerepelnek..dehát foci,vallás,földek..trend ez mostanában..viszont azt magyarázza majd mreg valaki hogy 5 db pad beszerzése miért 350.000.-ft ahogy az ujságban olvasható.......70 rugó akkor egy pad..hát végülis lehet..toljuk ami kifér még egy picit se spóroljunk sehol..állitólag üres a kassza fecó óta...érdekes
meg akkor valaki azt is magyarázza el légyszi hogy miért írta azaz újság azt a múltkor, hogy a nagyállomás környékén a parkolást segítendő újabb parkolóhelyeket festettek fel. HÜLYÍTÉS FELSŐFOKON az eddig is parkolásra használt felületen lefestetették a csíkokat de azt is úgy, hogy elloptak belőle legalább 6 helyet. gondolom az író életében nemjárt arra csak a kedves felettes tiszt utasítását követve leírt valami szépet
süti beállítások módosítása