51_roham_1382736298.jpg_900x738

FELHÍVÁS

EMLÉKEZZÜNK AZ I. VILÁGHÁBORÚ BICSKEI HŐSEIRE!

„Kisfiam a bátyád, jó katona volt, 

a Doberdón szalutált. 

Kisfiam a bátyád, is elment oda, 

de vissza sohasem talált.”

Kedves Bicskeiek!

 

Jövő év nyárközepén lesz egy évszázada annak, hogy a XX. század legjelentősebb pisztolylövései eldördültek. Két pisztolylövés, amely megállíthatatlan eseménysort idézett elő, s négy évnyi háborúba torkollott.  Talán nincs olyan család az országban, kinek ne lenne egy-egy legendás őse, aki megtapasztalta a háború szenvedését. És nincs település az országban, ahol ne lenne egy-egy emlékhelye azoknak a katonáknak, akik a legdrágább kincsüket, életüket is feláldozták hazájukért.

Közeleg az emlékezés éve. A bicskei tagok kezdeményezésére a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület kiállítás keretében szeretne emlékezni és emlékeztetni azokra az egyszervolt asszonyokra és férfiakra, akik átélték a háborús időket, az önfeláldozó katonákra, a bicskei hősökre, akik a Nagy Háborúban hazájukért harcoltak. Kérjük azokat, akiknek tárgyi emlékeik, fényképeik, irataik, plakátjaik vagy bármi más emléktárgyuk van a Bicskéről bevonult bakákról, azt egy kiállítás erejéig kölcsönözzék az Egyesületnek.

A kiállítás tervezett időpontja 2014 ősze, melynek a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon a Batthyány-kastélyban ad otthont.

Kérjük, hogy a megemlékezés minél méltóbb módon történő megrendezéséhez keressék meg bicskei alapító tagunkat a következő elérhetőségek valamelyikén:

 

FACSAR MIHÁLY

telefon: 06-30-73-65-165 vagy 06-22-261-386

e-mail: ykszypszylon@citromail.hu

 

SEGÍTSÉGÜKET KÖSZÖNJÜK!

Had- és Kultúrtörténeti Egyesület

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása