A nincstelen, egy hónapos gyermekkel Vajda János utcai albérletben élő bicskei párnak csákvári barátom ajánlott fel egy két személyes, masszív, jó állapotú, jó minőségű, ágyneműtartós, kihúzhatós ágyat.  

A szállítás gondot jelentett. De jelentkezett segítségnyújtásra a Bicskei Szó címén bicskeonline@gmal.com Bicske nagyállomási Utasellátó resti üzemeltetője. A nagyon dolgos család férfi tagja, aki fél háromkor kel munkáéra hétfőtől szombatig - egy dobozos Renault Masterrel vállal Bicskén is mindenféle szállítást, kisebb költöztetést.

A Master doboz belseje jól préselt falemezes. Ajtó 180 cm magas, szélessége úgy 170 cm. Esetünkben Marci, a tehertaxis csakis segíteni akarás által vezérelve döntött úgy, hogy segít. Voltaképpen egy régi barátommal mentem egy régi barátomhoz, aki a velünk tartó 27 éves Farkas Lajos családjának jó ágyat ajánlott fel. Lajosék eddig az egész segítő mozgósítást kezdeményező főbérlő, Carmen által használatba adott fekvőhelyen aludtak. Innentől azonban van saját ágyikó.

Csákváron a gánti út közelében, a Zöld-hegy lábánál fekvő portán jó erős kotyogós kávét ittunk, s a tulajdonos Katinka által a bicskei gyepmesteri telepről örökbefogadott Brúnó nevű robusztus - kaukázusi keverék hatalmas nyugalmát, barátságos mivoltát szemléletük. (Nagyon mérges is tud lenni. Brrr...)

Katinka, az ágyat adományozó hölgy azt is mondta: "A szeretet az egyetlen, ami tékozlás útján gyarapszik."

Farkas Lajos édesapját hallomásból és látásból ismerem. Kútásó már kiskora óta.A Kossuth utca Rózsa utcai átjárójánál, az ér új hídja mellett álló régi házban él. Ifjú Lajos ott töltötte gyermekkorát.  Zsámbékon a "Premóban" felszolgáló és kőműves szakmákat szerzett. A gyermeke megszületése előtt egy hónappal, két hónapja még egy húsüzemben dolgozott bejelentve. Építkezéseken is szívesen dolgozna, bár ennek nem tél előtt van itt az ideje.  Dolgozni szeretne. (A millió új munkahelyből egy állásban...) 

Amikor az ágyat bevittük, láttunk benn egy szintén a napokban, Zsolttól ajándékba szállított kihúzhatós ágyat.    

Azt is szeretném jegyezni, hogy írásunk olvasása után szép csöndben az a négy gyermekét egyedül nevelő apa is segítséget nyújtott, akinek helyzetére tavaly ősszel mentoruk, Csere Ági olvasónk hívta fel figyelmünket, akinek aztán a helyi nyilvánosság háttér támogatásával az előírásos útvonalon önkormányzati bérleményt járhattunk ki. Ő tudja mit jelent nehéz helyzetben élni, a megsegített segítőként lépett fel. 

michalengelo.jpg

Misi és Andi egy szintén igen fiatal bicskei gyermek szülei pedig táskányi babakelengyét bíztak rám egy Hobo koncertre félúton, amit ma szintén megkaptak Lajosék. Köszönik szépen.         

A családnak óriási segítséget jelentene egy gáztűzhely és egy hűtőgép is, amik nélkül nagyon nehéz  kisbabájuk ellátása.   

A "Marci Tehertaxi" segítségét ezúton is köszönjük. Ő egy szóval sem kérte, hogy reklámozzuk, de kérdésünkre adott beleegyezésével bárkinek megadhatjuk elérhetőségét, ha szállíttatni szeretne valamit.   

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása