senshiusagi.jpg

 

2012 decemberében nagy örömünkre a Magyar Sport Jitsu Szövetség éves közgyűlésén a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület kapta meg a 2013. évi Jitsu Magyar Bajnokság rendezési jogát. Helyszínnek  Alcsútdoboz sportcsarnokát jelöltük meg, ahol a DHKSE égisze alatt két éve sempai Rácz Richárd tart edzéseket a Senshi Usagi klubban.

éremtáblázat.jpg

11 csapat 102 versenyzője nevezett, hazai és határon túli egyesületekből. Versenyzőket szponzorainktól kapott apró ajándékkal leptük meg, ezúton köszönjük azon cégek, magánszemélyek támogatását, akik segítették versenyünket, külön köszönet Alcsútdoboz Község Önkormányzatának, hogy a sportcsarnokot térítésmentesen bocsátotta rendelkezésünkre.

 A verseny házigazdája Rácz Richárd vezette fel és köszöntötte a megjelenteket, majd adta át a mikrofont Hernádi Zoltánnak – a Magyar Sport Jitsu Szövetség elnökének – aki ünnepélyesen megnyitotta versenyt.

Technikai számokkal (fegyveres formagyakorlat, önvédelem), kezdődött a verseny. Dél tájban egy rendkívül impulzív táncbemutatót láthatott a közönség majd versenyzőink egy tál helyben készült finom gulyáslevessel enyhítették éhségüket a közeli étteremben. Visszatérve a csarnokba a technikai számok eredményhirdetése után a földharc versenyszám vette kezdetét. Parázs csatákat, technikailag virtuóz küzdelmeket láthattunk. Ezek után pusztakezes küzdelem kezdődött, amit a kesztyűs harcok követtek. Két kisebb sérüléstől eltekintve, szerencsére nem volt sok munkája az egészségügyi szakembernek. Az utolsó meccs délután 5 órakor fejeződött be, ezt rövid szünet követte, majd megkezdődtek az éremosztások. A díjkiosztók alig bírták a sok érem átadását  a díjazottak legnagyobb örömére.

Külön díjaink is voltak különböző felajánlásokból. A Fair Playért járó elismerést Trikkal Attila kapta Oláh Gyárfástól Alcsútdoboz polgármesterétől.  A legszebb kislány a DHKSE versenyzője Orbán Kata lett. A legeredményesebb csapat a Jászapáti Kígyó dojo volt, akinek különdíját a Magyar Közelharc Kézitusa Szövetség ajánlotta fel.

A nap végén Hernádi Mester megköszönte mindenki munkáját, jó utat kívánva ünnepélyesen bezárta a versenyt.

Bízunk benne, hogy a versenyre látogatók jól érezték magukat az Alcsútdoboziak vendégszeretetében fürödve. Reméljük egyesületünk bebizonyította, mekkora erő rejlik ebben a közösségben, és jövőre ismét alkalmunk lesz megrendezni ezt a nagyszabású versenyt.

Orbán Ágnes

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása