Pilléről egy pillanat

Címkék: zánka

2013.11.22. 18:03

pille_1385139120.jpg_720x505

Erről az ülőkéről  a zánkai bicskei tábor juthat eszünkbe, melynek minden hét személyes faházában hét darab volt ebből is. És bizony nem "Presszó", hanem "Pille" volt az ottani neve a Pillangó utcában gyártott pillekönnyű darabnak - hogyan is nézett volna ki egy úttörőtáborban presszószékezni a felnövekvő ifjúsággal.... A fedelét, az ülőtámláját levéve Amodent fogkefe-Gabi fogkrém- Fa szappan és egy tekercs különbejáratú lábatlani vécépapír helye volt, de előfordult, hogy mi fiúk a légmentes záródása miatt a büdös zoknit is ebben tartottuk kiszolgált Centrum Áruházak feliratú szatyorba tekerve, míg meg nem buktunk vele körletpontozásnál... Bár a férfi tanárok - láttuk a szemükön - helyeselték szokásunkat és később bevallották, ők is így...  De az úttörő mindennap zoknit mos.... Na ja.  Nagy, progresszív slágerdarab volt ez a Pille nyolcvanas évek első felében a gyerekek körében, van aki kapott otthonra is. Leírását olvasva, miszerint "meggyőzősen szép vonalvezetésű" - ez a Trabant használati utasítás szöveg jut eszembe EP  Kis magyar pornográfia című művével együtt, mert bizony a Trabantnak, de inkább trabinak is neveztük ezt az ülőkét ott Zánkán műanyag mivoltából kiindulva: 

A Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson.    

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ó, nekem még most is megvan, örök életű darab! Az kicsit túlzás, hogy "a lakás legigényesebb részeiben is jól mutat", de azért nagypn jól használható volt sok mindenre. Ma már igazi retrócucc. :)
A Pille és a Presszó szék két külön dolog, bár hasonlítanak egymásra. A Pille szék középtájon valamivel vaskosabb mint a Presszó szék, továbbá a Pillének van asztala is hasonló formában.
süti beállítások módosítása