Laczkó Tibor és Gombrik Jenő családjai, a Magyar Vöröskereszt Bicskei Szervezete, a VIVBER kollektívája, Bicske Város Önkormányzata, a bicskei Egészségügyi Központ, a Művelődési Központ és a Bicskei Szó összefogásának, együttműködésének köszönhetően 153 véradó jelent meg december 11-én Bicskén, ami a kilencven fős átlaghoz képest jelentős siker. 

Egy egységnyi vérrel három emberi élet menthető meg! Optimális esetben egy véradás során 4,4 deciliter vért ad a véradó,  ez 153 véradó esetén elméletileg 67 liter vér. 

Mint azt Horváth Jánosné Erika, a bicskei Vöröskereszt vezetője kifejezte: elmondhatatlanul jó érzéssel töltötte el őt és munkatársait a jó szándékú bicskeiek tömege, akik a helyszínen minden ünnep előtti  rohanás ellenére teljes megértéssel, türelemmel, méltósággal várták az irányított véradásban megtriplázódott adminisztráció folyamatát.

A szintén komoly műtétek sorát viselő bicskei Gombrik Jenő családja úgy érkezett meg a véradás helyszínére, hogy családjukból, barátaik köréből véradókat toboroztak családtagjuk megmentése érdekében.

A bicskei szervezet vezetője mindenkinek nagyon szépen köszöni. Arra kért, hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a rendszeres, nem feltétlenül megnevezett személyek vérellátása érdekében szervezett véradás ugyanennyire fontos. Akkor is három emberi életet ment meg egy véradó. 

Laczkó Tibor és Gombrik Jenő uraknak biztos gyógyulást, teljes felépülést kívánunk a Véradók, a Vöröskereszt és a Bicskei Szó minden olvasója nevében.    

Izing  

       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása