Lehet, hogy minden évben kellene egy választási kampány a településfejlesztés érdekében, hogy a közösségi tereknek is jusson valami? Mert a honpolgárnak inkább csak akkor juthat egy-egy morzsa például  egy pillanat alatt duplájára emelt építményadójából, megfizetett illetékeiből.  Na jó, kérdésünk csak vicc.  

Ami viszont nem tréfa: járdafelújítások és járdaépítések folytatódnak Bicskén - például olyan területen is, aminek méltatlan állapotáról korábban már beszámolt a Bicskei Szó - olvasóinak segédletével. 

Bicske meghatározó építészeti öröksége, a folyamatosan szépülő Batthyány-kastély és a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság területe előtt végre méltó járda épülhet ki, aminek szükségességéről először szintén a Bicskei Szó írt.    

Az iskolások számára, a civil összefogástól megszépült és kemencével gazdagodott a blogunk számára kedves témát jelentő Bicske Szíve Parkon átvezet egy murvás ösvény, ami szilárd burkolatot kap. Ez a Kisfaludytól a Bicskei Tanuszodáig vezet.

A Tanuszoda mellett a későbbiekben bowling pálya és kültéri strand medencéi épülhetnek ki.    

Számos új gyalogos átkelőhely van a városban, ezek száma tovább növekszik.      

Hogy hol épül vagy újul járda, még nem dőlt el. Valószínűleg az erősebb képviselők területein. A korábban újjáépített Hősök tere információnk szerint megint újjáépül... 

A Csákvári úton szintén várható új járda, de arról nincs információink, hogy most készül - vagy később, az intermodiális közlekedési központ (ez azt jelenti, hogy többféle közlekedési mód találkozása) Nagyállomás térségében megvalósuló kiépülésekor. Az biztosnak tűnik, hogy a Szent István út-Csákvári út-Kinizsi utcát egy sínek alatt kiépülő közúti aluljáró köti majd össze.

Állami finanszírozásból 450 millió forintból épül meg a Járási Hivatal 1500 négyzetméteres új épülete, ami gyalogszerrel a régi Gelka felől közelíthető meg, félszáznál valamivel több férőhelyes parkolójába viszont az egyébként is leterhelt Prohászka-Arany János utcák felől lehet majd bejutni. A Járási Hivatal a főutca és az Arany János utca közötti területre épül. Az Arany János utca két első, az úttesthez közel eső házát a város megvette. Az elsőt 9 millió, a másodikat 18 millió körüli összegért. Mindkettőt elbontják, innen lehet autókkal bejutni a terület közepén fekvő 50-60 parkolókhoz. A nagyüzemi ügyfélforgalmat garantálni fogja az Okmányiroda és a Földhivatal idehelyezése.    

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása