Tessely Zoltán ún. polgármestersége idején az is megtörténhetett Bicskén, hogy rendőröket hívtak a Káposztást tisztességes városi parkká, Bicske Szíve Parkjává építő civilekre. A Tessely-Pálffy páros akkor a nádat védte olyanoktól, akik nem rombolni jöttek, hanem építeni...     

Ehhez képest az egy-két napja és ma délelőtt is több köbméter, minimum 29 kupac sittet és a hivatal pincéjéből kitermelt, alapásásból származó talajt hordatott a város a kis tavacska mellé a város közepébe. Hogy pontosan mi a céljuk ezzel, mit akarnak ott a földdel - természetesen senki sem tudja még az építő civilek közül sem ebben a falakra dísznek aggatott nagy nemzeti együttműködésben. Pedig megillette volna őket némi tájékoztatás vagy nem?

Tessely megint a nulla kommunikációt választja, és semmibe veszi a bicskeieket. De legalább a területileg illetékes képviselő mondhatott volna pár egyértelmű szót tájékoztatásul.    

A park kiépüléséért bicskei civilek dolgoztak meg költségtérítés nélkül. A bicskei mezőgazdasági cég jószántából végzett talaj előkészítést, trágyázást saját pénzén és e cég által megvásárolt fűmag vetették el. Szintén nekik köszönhető a város kemencéjének megépülése is a városi tulajdonban álló hektárokon.  

Bicske lakosai a Bicskei Szóban megjelent hírek garmadájának is köszönhetően fákat vásároltak és ők ültették körbe csemetékkel a korábban elhanyagolt, általuk szebbé tett központi birtokot. Rendszeresen visszajártak locsolni saját eszközzel, saját szabadidejükben.  

(Bicskei civilek játszótér megépítését kérték, hozzáértő szakemberekkel tárgyalva írtak tanulmányt és javaslatot a Bicske Szíve Park játszóteréről. Azóta még csak napirendre sem vette a testület a "Miénk a vár!" elnevezésű modern, nemcsak kicsik által használható játszótér elkészültét. A civilek egyébként minden bicskei játszótérhez javasoltak és kidolgoztak némi fejlesztési lehetőséget.)      

Ehhez képest a bicskeiek összefogása által széppé tett területre beállnak a billencsek szép kis keréknyomot taposva és Bicske városa minden külön bejelentés nélkül ismét deponálgat a sokkal kulturáltabbá vált területen?

Mindezt minden tájékoztatás nélkül?  

Abban bíztunk, hogy esetleg a murvás ösvény szilárd burkolatúvá tételéhez kellett ennyi anyag. De nem. Minek kellene ennyi? Minek kéne ilyen rossz minőség? Mit akarnak ott feltölteni? Miért nem lehet megmondani? Minek ide erősen sittes nem termőföld? Miért nem az Állatvásártérre viszik - (aminek állapota szintén megér egy misét)?   

Miért nem becsüli meg annyira a parkért dolgozók eddigi örömmel végzett társadalmi munkáját a városvezető, hogy legalább velük méltóztat egy félmondatban megosztani, hogy mit miért tesz vagy enged meg ezen a területen? Néma gyereknek anyja se érti a szavát. 

A szívek mélyén abban lehet bízni, hogy ez a föld- és sittszállítmány a hivatal pincéjéből mi munkánk közepibe azért kellett most oda, mert valami szépet akarnak építeni. De logikusan emellett semmi sem szól. Látható a teherautókkal megtapostatott, nemrégiben gondosan befüvesített területet és sehol, de sehol nincs magyarázat erre az egészre. Legyen! De legalább mondanák ezt: kellett egy közeli lerakó, ahol ingyen lerakhatjuk ezt a több tucat billencsre való szállítmányt. Közel. Gyorsan. Ingyen. Hamar. De ígérjük - mondták volna ezt Tesselyék -, hogy az összetaposott, sittel szétbarmolt munkátokat helyretesszük, rekultiváljuk, a földet elhordjuk.

Ehhez képest sehol egy árva szó.

ia         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok kézcsók, jó napot.
Már két napja kérdeztem a fészen hátha valaki tudja mi történik . Senki nem mondott semmit aztán megjelent ez az írás.
Nem kapkodnék a vélemény írással addig amíg nem tudok biztosat . Azonban az nagyon furcsa lenne ha a hivatal ,vagy a képviselők egyike csak úgy határozott volna ,hogy ezt tegyék a parkkal, tehát a minimum ,hogy tájékoztatják a Bicske város lakosait .
mi lenne ha bérelnénk egy billencset mi is és elvinnék neki csabdira ezt a rakás szemetet? jövök lapátolni
Szó beszéd,hogy a kis patakot szeretnék betemetni!Nem tudom mi az igazság,de elég sokan munkálkodnak az uszoda környékén a kis patak mentén.Nagyon remélem,hogy nem igaz a szóbeszéd,de nem zörög a haraszt,ha nem fújja a szél!Különben meg ettől a kis "diktátortól" mit tetszenek várni, kedves bicskei lakosok ?Nem Bicskén lakik,nem érdekli a bicskeiek élete,sorsa.Ő fideszes polgármester,azt tehet amit akar!Ez megy az országunkban nagyban,Bicskén kicsiben!
süti beállítások módosítása