Csákány állt az ajtóban

Címkék: közbiztonság

2014.03.11. 23:14

Az Aradi utca vasútpart felé eső első szakaszában lévő házba hatoltak be múlt hét egyik éjjelén 23 óra tájban. Az utca és a környék lakosai figyeljenek egymásra.     

Az tulajdonos tévézett. Semmi világosság nem látszott az utcára, ami bátorította a bűnözőket. A kutyának enni hozhattak egy kis szalonnabőrkét, mert kutyaugatás semmi nem hallott be. Előbb a gazdasági épületek nyitott részét nézték át, valószínűleg lámpával. Megtalálták egy csákányt, amit magukkal vittek a hátsó, négy éve felszerelt  erkélyajtóhoz. Feszegetni, rángatni kezdték az ajtót, a tulajdonos meghallott belőle valamit. Kijött, felkapcsolta a lámpát. A betörők azonnal elszeleltek. A tulaj megnézte a kilincset, hogy ő ezt nem ilyen álláson szokta hagyni, s mivel semmi különöset nem észlelt, szépen visszament, lepihent és elalvás előtt fél egyig tévézett.          

- Azt sem tetszett hallani, ahogy a kezükből földre ejtették a csákányt odakinn a villanykapcsolásra?

- Nem. Nem is hallhattam. A csákányt másnap délelőtt pillantottam meg, ahogy élével be van feszülve az ajtófélfa és az ajtólap közé.

Megnézzük az ajtót. Előbb följebb kezdhették. Lejjebb a nagyobb "seb", ott rombolták más munkáját, körülbelül húsz centi magasságban. Ott is maradt a bűntárgy befeszülve, jó hogy ezen az estén emberre nem emelték ebben az egyébként békés bicskei utcában.   

- Mi mást tetszett még észlelni másnap?

- Kihoztak egy zsák kutyatápot, amit a ház sarkához készítettek, el akarták vinni. A kaputámasztó vasat pedig vagy kifelé vagy befelé menet verték le, mert a földre esett úgy, mint amikor nyolcat mutat az óramutató.

- Hol a csákány?

- Fedél alatt. 

- Nagyon jó, hogy ezek nem tudtak bejönni. Csúnya dolog lett volna.

- Ugyanezt gondolom - mondja a történtektől megijedt bicskei asszony.  

 

 

ia 

    

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása