Közös vállalatot alapított a bicskei székhelyű Magyarmet Finomöntöde Bt. és a német innocast GmbH, a létrehozott alphaMet Kft. célja, hogy csúcstechnológiát vezessen be a magyar cég precíziós öntödéjében - olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

A cégek közös költségvállalással egy olyan technológiai centrumot hoznak létre, amely megteremti a bicskei üzemben a lézeres megmunkálás és a háromdimenziós nyomtatás fémipari alkalmazásának feltételeit.

Bernd Heinrich, az innocast ügyvezetője a lapnak elmondta, ez a technológia a fémiparban még úttörőnek számít, az új eljárás óriási előnye, hogy azonnal elkészíthető egy-egy egyedi alkatrész. Ez jelenleg az autóipari motoralkatrészek gyártásánál alkalmazható, a következő években az orvostechnológiában, a repülő- és űriparban is komoly lehetőségeket látnak alkalmazására a szakemberek.

Magasabb fizetést szeretne? (X)
A német cég rövidesen Bicskére helyezi gyártásának egy részét és a fejlesztés egyes elemeit - olvasható a gazdasági napilapban.

A magyar tulajdonban lévő Magyarmet éves árbevétele meghaladja a 2,5 milliárd forintot - közölte a lap.

MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása