A Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban megszaporodtak azok az esetek, amikor a rendőrök ittas  kerékpárosokkal szemben intézkedtek, ezért a Rendőrség az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

A kerékpárosok második helyen szerepelnek a balesetek okozói között, az ittasan történő kerékpározás pedig még inkább növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.
A rendőrök a jogsértés észlelése esetén kötelesek intézkedni.
A kerékpárral, kézikocsival, állati erővel vont járművel közlekedő személyek esetében, az ittasság fokától függően, a kiszabott bírság akár a 60.000 forintot is elérheti.

A rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy a vonatkozó jogszabályok betartására fordítsanak fokozott figyelmet, mivel az ittas kerékpárosok nem csak önmagukat, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is veszélyeztetik - áll az FMRK Sajtószolgálatának lakossági felhívásában.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása