osc1111_1397636848.jpg_960x603

Hátul Nagy Dominik (Bicske), Payer Ádám kapus (Bicske), Závodni Lajos, Rácz Péter(Vértesacsa), Szolnoki Ruben, Pecze Kristóf, Sömjén Dominik, Ábrahám István

 

Elől Nyéki Martin, Bereczki Kristóf (Bicske), Marosi Botond, Szilágyi Zoltán, Török Lőrinc (Mány), Barnkopf Dávid

 

Egyre büszkébb lehet Bicske városa azokra az ifjú vízilabdásokra, akik immáron negyedik éve nap mint nap edzenek Bicske modern uszodájában. Ma már egyre több ifjú száll vízbe jó körülmények között, hogy neves szakemberek felkészítő edzésein vegyen részt. 

 

Az Oázis Sport Club munkáját biztosítja a felkészült uszoda, valamint a tapasztalt helyi úszóoktatók,  akiknek fontos szerepe van abban, hogy a kisebb gyerekek valóban megtanulják az úszás alapjait. Mindez nélkülözhetetlen a későbbi hatékony vízilabdaedzésekhez. Az uszoda jó gárdája és az úszóoktatók is segítik a több helyszínen, köztük Bicskén is működő Oázis Sport Club vízilabda szakosztályát abban, hogy egyre sikeresebb legyen. A fiatalok egyre jobban teljesítenek a bajnokságokban és a budapesti szakosztályokkal karöltve egyre felkészültebben vágnak neki a meccseknek. A jó utat jelzi, hogy az 1999-2000-es korosztályból néhány játékos Payer Ádám kapus, Nagy Dominik, Somogyi Tamás, Rácz Péter, Bereczki Kristóf és Veszelovszki Bernát hetente kétszer már a vízilabda fellegvárában, a margitszigeti Sportuszodában edz. Az ifjú vízilabdások nemcsak az Oázis pesti központjában, de Békásmegyeren is készülnek, köszönhetően a szülők áldozatos segítségének és annak, hogy az egyesület meg tudja oldani a szállításukat. A bicskei vízilabdások tavaly óta már minden hétköznap járhatnak edzésre, és közben 2-3 bajnokságban is szerepelnek egyszerre. Játszanak a budapesti és az országos bajnokságban is.

Az egyesület másik célja is teljesülhet, mivel egyre több bicskei vízilabdázó tanul tovább szeptembertől sportgimnáziumban. A Kolping Gimnázium vízilabda tagozatára járnak majd páran és a kollégiumi elhelyezésük is biztosított. Nekik hetente négy alkalommal lesz reggel edzésük, valamint minden hétköznap délután a Sportuszodában az Oázis ottani edzőivel. A fiatalok a pesti csapathoz kerülnek és szeptembertől heti kilenc edzésen készülhetnek a hétvégi meccsekre. Számukra a sport az út ahhoz, hogy esetleg már egyetemistaként neves felsőoktatási intézményekbe kaphassanak ösztöndíjakat, hiszen a vízilabda elismert sport, amely megkönnyíti az életben a boldogulást.

Ábrahám István edző már négy éve foglalkozik a bicskei és a környékbeli vízilabdázni vágyó gyerekekkel.

- A sok úszás, a vízilabda logikai gondolkodása és a fegyelem egyértelműen jó irányba fejleszti a srácokat. Most újra lehetőség van arra, hogy újabb gyerekek csatlakozzanak az egyre népesebb csapathoz. Az Oázis Sport Club a hét minden napján, kora délután várja a 10-12 éves fiúkat és lányokat, hogy belekóstoljanak a hazánkban annyira népszerű és sikeres sportágba - mondta el Ábrahám István edző a Bicskei Szónak  

Az első edzésekért nem kell fizetni.

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása