Április 22. - A Föld Napja

Címkék: fa természet központ

2014.04.21. 19:51

Fiatal, egészséges, közterületen álló fát vágtak ki pár hete Bicske központjában - ráadásul tavasszal. Új csemete még nem látszik mellette. 

A megmaradt, térdig érő csonkján is látszik, hogy nem volt beteg sem vén. Akik a kivágást követték, szintén a kivágás értelmetlenségének adtak hangot. Több közelben élő az utcán kezdeményezett beszélgetést erről a furcsa  fakivágásról.

A fa a társasház hátsó homlokzatától kb. 15-20 méterre állott dél-délnyugati irányban vagyis nem jelentett volna veszélyt egyébként sem várható kidőlése senkire és semmire. Azt pedig, hogy tavasszal vágták ki, semmivel sem lehet magyarázni. Tavasszal fát kivágni nem etikus. Már az óvodások is tudják, hogy fát csak télen vágunk, vágatunk ki - hacsak nem kényszerből tesszük.

Többen sajnálatukat fejezték ki, mert igazán szép lombú fa volt, ami egy másik szomszédos háztól éppen kelet-délkeleti irányban állott és a lakások feléje néző ablakaihoz jóleső árnyékot biztosított rövid, kedves, szép és természetes életében.

Egy telepi utcában éppen ma roggyant meg egy szintén közterületen álló, a lakók által ötven éve árokpartra ültetett meggyfa. A helyszínre érkező tűzoltók vágták ki, s mint a szomszédok is láthatták, belül már üreges volt törzse. A szép telepi utca lakói pótolni fogják ezt a fát is.        

 

iaföldnapi.jpg

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása