edecsuka_1398720840.jpg_1048x786

Benke Ede sporthorgász kiemeli, hogy ez a hatalmas jószág nem is számít nagy fogásnak, a fehérvárcsurgói víztározó rekordját éppen ezt a fotót is elkészítő Szedlák Péter tartja 84 kilóval.

A korábban érkezett meleg miatt a hímek már fészkükbe húzódtak, ahol később a nőstény által odarakott ikrákat óvják, hogy valóban utódok legyenek belőlük, ne pedig törpeharcsa táplálék.

Így a nyílt vízi harcsahorgásznak kevesebb volt az esélye. Ede csapattársa, a Csórról érkezett Kolimár Gábor (képünkön a táblát tartja) szintén nyert már Csurgón harcsafogó versenyt, mégpedig 2011-ben. Idén együtt nyertek.

A verseny 34 kéttagú csapattal, csapatonként  kétszer kettő bója-szereléssel - 10 órakor kezdődött. Teljes csönd volt órákig, Ede fordult egyet valamerre, hogy itt aztán már semmi nem lesz, de szép itt a táj, amikor Gábor jelezte, hogy Ede, kapás van. Egyáltalán nem látszott nagy fogásnak, a part felé úszott, később vált egyértelművé, hogy itt bizony vízre kell szállni a csónakkal és partra hozni.

A csalik hatvan dekás kárászok voltak.

A horgászok zsákmányukat természetesen visszaengedték a tározóba, amit a Kelet-Bakony vízfolyása, a Gaja patak táplál. Láttuk már párszor, de elégszer nem lehet végigjárni e patak azon völgyszakaszát, ami a Balinkához közelebb eső Bodajki Falutábor mellett kezdődik és a tavi torkolatig tart.

A tározó átlagos vízmélysége 6–8 méter, de legmélyebb pontjai a feltöltés mértékétől függően elérik a 14–15 métert is. Maximális feltöltés esetén a vízfelület 223 hektárra növelhető. A víztározó típusa: völgyzárógátas tározó. A környékbeli dombokról, hegyekről gyönyörű kilátás nyílik a tóra. 

Később - ha megérkezik végre -, megosztjuk itt Edéék teljes galériát. 

ITT A KÉPSOROZAT! 

 

izing  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása