A Bicskei Járásbíróság épülete előtt gyalogátkelőhely köti össze a szintén új nyomvonalú járdarészeket. A gyalogátkelőhelynél a járda burkolati kiképzése igényesen - vak és gyengén-látó gyalogosok számára is "olvasható" a fehér bottal.    

Jó folytatása mindez a 2008 előtt megkezdett városfejlesztésnek, ami a Hősök tere parkjának és templom környezetének méltóbbá tétele érdekében indult. Útburkolati jel figyelmezteti a járművezetőket az átkelő mindkét felén a kifejezetten forgalmas útszakaszon. Az átkelőt három közeli általános iskola tanulói, az óvodások, a bíróságra, városházára, később járási hivatalba és a plébániára vagy akár templomba  igyekvők is használhatják majd.

Kifejezetten erősek és szépek a Prohászka jobb felén, 2008 előtt ültetett gömbjuharok. A bal oldalról néhány éve akácokat döntöttek ki, amiket még mindig nem pótolták...

A református temetőn kapuja a mai naptól veretesen szép, kovácsoltnak tetsző, a helyhez igazán méltó.

Végre a néhány évvel ezelőtt megújult és bővült Kakas Ovinál is elkészül végre a járda gyalogátkelő. Pár nap és már fel van festve. Végre a járda is elkészül az ovi mellett. Remek a terület megvilágítása is. 

A bölcsőde kapuja is új, természetes és kedves. 

Bicske alsón, a jó öreg bakterház előtt, amit 2006-ban önkéntes munkával a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság tagjai újítottak fel - olyannyira nem fontos senkinek, hogy másfél méteres gazt lenget a szél a váróterem bejárata előtt.

Amilyen a kikötő, olyan a város - gondolhatja magában a vonatablak mögül kitekintő átutazó.

ia

 

   

    

         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása