Információnk szerint Tessely Zoltán fennforgásának idején a hatodik jegyző is távozni fog Bicskéről, mert felmentették a munkavégzés alól.  A törvényesség őrei  nem bírják sokáig Bicskén. Vajon miért?

A Csabdin élő általános iskolai tanár bicskei (fő)polgármesterkedésének eddigi 68 hónapjában a közeljövőben érkező hetedik jegyzővel számolva: átlagosan 9,7 hónapig bírta Bicskén egy-egy törvényességi felügyelő 2008 októbere óta.         

Ennyi jegyző távozása, távoztatása és felmondása szintén felveti azt a sok bicskeiben elég gyakran megfogalmazódó kérdést: nem nagy-e a kabát, alkalmas-e Tessely Zoltán polgármester a Bicske érdekében történő együttműködésre. 

"Fölsír a hat, de mire mégy, a hetedik te magad légy"

 

Korábban írtuk ebben a témában: "Nem tudjuk, mi lehet az oka e döntésének, egy azonban valószínűsíthető: Tessely Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő egyes észrevételek szerint hangnemében és modorában munkatársaival szemben többet enged meg magának, mint ami úriemberhez illik..."

Amióta Tessely Zoltán városunk polgármestere már a hatodik köztisztviselő végezte Bicskén a jegyzői tevékenységet, beleértve természetesen a jegyzőt helyettesítő megbízott jegyzőket is. Ha a helyettesítőket nem vesszük számításba, akkor is a negyedik jegyző kinevezés történik Tessely Zoltán hivatalba lépése óta kedves és már mindenre felkészült városunkban.
Tessely ősszel lesz hat éves polgármester. Eddig hat törvényességért felelős tisztviselő hagyta el Bicskét!
A törvényesség hat őre... Évente cserélve...

Ez egyrészt elégtelen bizonyítvány.

Másrészt bizonyára rendkívül káros hatással lehet a bicskei ügyek gondos vitelére a jegyzők évenkénti váltása, mert egy felelős városvezetés ennyire erős fluktuációt, ingadozást és bizonytalanságot nem engedhet meg magának a város legfelelősebb állásában.
Ha nem hinné el Tessely Zoltán, hogy a csapatnak nem tesz jót a jegyzők folyamatos változása, javasoljuk, érdeklődjön hozzáértőktől, hogy vajon milyen hatással lenne egy futballklubra öt év alatt öt edző.

Vagy a válogatottnak öt év alatt évente váltott szövetségi kapitány avagy egy osztálynak öt év alatt öt ofő.

Előtáncosból is jobb egy öt év alatt, mint öt év alatt öt, mert az előtáncos a többiek között legelöl táncoló személy, aki az egész táncot igazgatja, vezeti.

A város választott vezetőinek mindent meg kellene tenniük azért, hogy városunknak felelős vezetője legyen.
A jószágnak is jobb egy állandó gazda gondoskodása, mint a tíz havonta lecserélt.
A tetejébe olyan törvényességet (tiszta erőből) őriző jegyzők is akadtak, akik lemondtak!
Miért? Vajon miért?

A hetedik jegyző kiválasztása egyes-egyedül a polgármester hatásköre.  
Az viszont teljesen biztos, hogy Tessely Zoltán polgármestersége idején a hetedik jegyző áll munkába nemsokára.

Bicskének korábban olyan címzetes főjegyzője volt, aki több cikluson keresztül, több testülettel, két polgármesterrel is együtt tudott dolgozni...

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarországon az a baj,ha buta,semmihez nem értő ember kap felelős beosztást,nagyon alpári módon tud viselkedni,mert így akarja leplezni a hozzá nem értését!Egy polgármester ne utánozza le a"főnöket",hanem próbálja a rábízott falu-várost egy kicsikét karbantartani,felemelni,kiemelni,fellendíteni!Tesselynek egy a fontos,a karrierje,és ezért mindenre képes!Ő a polgármesterséget csak ugró deszkának szánta,nagy ívben tett a városra!Képviselőnek sem fog beválni,de a nyelve elég hosszú ahhoz,hogy előbbre nyalja magát!Ő az az ember aki elárul,becsap,megaláz mindenkit csakhogy előbbre kerüljön a "ranglistán"!Kíváncsi lennék a vagyongyarapodására az elmúlt 4 év polgármesterkedése alatt!Én már többször leírtam,hogy a rám bízott vagyont csak úgy tudom megvédeni,megóvni,ha sajátomként kezelem,mert az ember a sajátjára nagyon vigyázz és mindent megtesz azért,hogy védje,megóvja minden bajtól,ugyan akkor fejleszti,hogy minél jobb és szebb legyen!Tessely ezt nem tette meg,sőt vállalom a leírt szavakért a felelősséget,teljesen lezüllesztette,és elhanyagolta a városunkat!Tessely nyugodtan maradhatott volna a tánc mellett,csizmája szárát veregetve,mert neki az való és nem egy felelős beosztás!Sajnálom a megyét,hogy ilyen felelőtlen,nyers és buta ember lesz a parlamenti képviselője!Nem tudom,hogy a szerkesztő úr leközli e a hozzászólásomat, de én ezt a leírt véleményemet mindenhol, és mindenkinek elmondom akivel találkozom, és nem meglepő módon helyeselnek,mert Tessely a megválasztása ellenére / véleményem szerint nem a valóságnak megfelelően lett megválasztva /,értse mindenki úgy,ahogy akarja,mert közutálatnak örvend a városunk lakossága körében!
süti beállítások módosítása