Tegnap este a Tanuszodánál tartották hivatalosan a Bicskei Napok keretében a "retro diszkót". Az elnevezés egy szabadtéri diszkót takart, és sajnos megfeledkeztek a szervezők, hogy ezt egy város közepére sikerült megálmodniuk. Teljes hangerővel dübörgött a zene hajnali 3-ig, és hallhatta ezt a több száz közelben lakó, így a Bicskei Napok igazi össznépi Bicskei Éjszakákká alakult, mivel aludni nem lehetett. A szórakozni vágyó közönség az ötven főt a buli során nem igazán haladta meg, így igen csak kérdéses, hogy ennyi emberért miért kell a közelben élőknek szenvedni, hiszen aki mulatni akar, menjen diszkóba vagy kocsmába.

Még inkább zavaró, hogy miért ad az önkormányzat engedélyt egy szabadtéri bulira egy ilyen helyszínen, ami egy lakótelep és házak között van.Az pedig a szervezőket minősíti, hogy a környékbeliek kérésére sem voltak hajlandók halkítani. Különösen a (a nevet kivettük - A szerk.) boltvezető viselkedése volt bosszantó, akihez mind a biztonságiak, mind a DJ küldött, hogy itt a szervező, ám mikor megkértük, ő csak egyszerű vendéglátósnak mondta magát. Mikor ezt mondta, éppen megérkezett a rendőrség a panaszáradatra, és ő átadta a rendezvényről szóló engedélyt.

Ez egyébként nem jogosít fel bármekkora ricsajra, este 10 után nem lehetne sehol Magyarországon szabadtéren zenét üvöltetni, de erről a tényről nem akartak tudomást venni.

Ennek kapcsán az évekkel ezelőtt bezárt Batthyány utcai diszkó jutott eszembe, ami ehhez képest egércincogás se volt, mégis sokszor kiszállt a közeg ellenőrzésre. Most mintha megfeledkeztek volna arról, hogy a törvényeket a szervezőnek és csapatának is be kellene tartania.
Reméljük, hogy a bicskei önkormányzat egyes sörcsapoló kisiparosok érdekei helyett hajlandó lesz a (választó)polgárok érdekeit is figyelembe venni a jövőben.

Üdvözlettel
Egy Nagy Károly téri lakos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bicske.info Fb-s fórumára érkezett ez az ott névvel vállalt megjegyzés:

Kedves Bicskeiek!
Nem szeretném senki pártját fogni, de évek óta van ez a szabadtéri disco csak eddig a Homály előtt történt mindez! Akkor senkit nem zavart! A másik dolog , hogy ha nincs kulturális rendezvény Bicskén akkor az a baj, ha meg van akkor az! Tény figyelemmel lehettek volna a környéken élőkre, hogy pihenni szeretnének! Megrendezhették volna a Homály előtt ugyan úgy ahogy sok éven át történt!
Kedves Bicskeiek!

Mickeyt, a discost én hívtam le.
Amikor elkezdtük megszervezni, hogy legyen a gyermekeknek egy jótékonysági rendezvény,Ő már akkor adta a nevét, tehetségét, segítségét.
Egyeztettünk a Műv. Házzal, Ők jelölték ki az időpontot, helyet. Adott volt a hangosítás is, mire Mickey megérkezett.

Arról, sajnos senki nem tehet, hogy kevesen voltak, akik buliztak, a rossz idő miatt.
Igen, a hely rendelkezett engedéllyel, amit a rend őrei ellenőriztek is.
Mickey, ahogy szóltak neki, lehalkította a zenét, nagyon érzékelhető volt ott, a helyszínen. Hogy a környező épületekben ez hogy csapódott le, arról meggyőződni nem tudtam.

Amiért így alakult: azt szerettük volna, hogy szervezzünk egy olyan napot, ahol minden korosztály képviselteti magát, ahol talán mindenki tud egy kicsit hozzátenni a kezdeményezéshez.
Minden évben volt koncert, disco szabad téren, ezért is fogalmazódott meg bennem az ötlet.

Senkinek nem akartunk kellemetlenséget!
Elnézést kérek magam és Mickey nevében, ha ez bárkit bántott.
Zavaró a Homály előtt is, csak nem szóltunk. Az még kellemetlenebb, hogy ott két hetente történik mindez.
Szerintem évente egyszer igazán ki lehet bírni egy ilyen rendezvényt (Sajnos úgy sincs más Bicskén soha)akár hova van szervezve. "Aki bulizni akar menjen Discoba/kocsmába." Mégis hova a környéken? Bicskén például nincsen semmi igényes szórakozóhely a fiataloknak (Egy ekkora városba szerintem azért már illene). Lehalkítani a zenét? ki szeret halk zenére bulizni? (Én személyesen ott voltam és szívem szerint még talán hangosítottam is volna rajta). Ebben nem vagyok biztos, de én úgy tudom, hogy egy jó ideje nincsen törvény a csendháborításra (Ezzel csak azok a nyugdíjasok/idősebbek foglalkoznak akik már unatkoznak aztán nem tudnak mit kezdeni magukkal, vagy csak örülnek, hogy valamibe beleszólhatnak), de ha van is ilyen törvény/szabály, biztos vagyok benne, hogy önkormányzati engedéllyel el lehet tekinteni tőle. Ezt gondolom erről a dologról !
Kedves Nagy Károly téri lakos!

Jómagam is itt lakom, én is hallottam tegnap a zenét. De bármilyen meglepő tudtam tolerálni. Mivel nem minden héten van ilyen rendezvény, évente egyszer-kétszer ki lehet bírni. Város közepe ide vagy oda az ott egy baromi nagy füves placc, ami pontosan az ilyen események lebonyolítására kiváló. Ha közösségnek nevezzük magunkat néha áldozatokat kell hozni a közjó érdekében. Ha 50-100 ember jól érzi magát, egy ne rontsa el nekik ezt az élményt, inkább csatlakozzon vagy maradjon csöndben....

Üdv.:
Joci
@Lehőcz Ádám: nem lehet eltérni. 10 után a szigeten sem üvölthet a zene, pedig ott nem kéttucatnyian vannak, hanem százezrek.
A Pócalján mindenki kedvére üvöltetheti a zenét, vagy menjen diszkóba. nem véletlen vannak jogszabályok... Ha diszkót akar valaki szervezni Bicskén, az nagyon jó ötlet, de nem véletlen, hogy ez normális körülmények között zárt téren van, hogy akit nem érdekel, ne hallja. Nem mellesleg ha valakinek az ízlését kifejezetten sérti az ilyen típusú zene, akkor miért legyen neki kötelező hallgatnia?
Lehet velünk helyet cserélni,meg egy 4.hónapos kicsi gyereknek mondani,hogy buli van toleráld.És azért azt se felejtsük már el,hogy a panel nem nyeli csak úgy el a hangot.
Kertvárosba 3 havonta,Erőművel szemben minden segély osztáskor,3 napon keresztül...Legyünk kicsit toleránsabbak. Ez a buli beteg gyerekekért volt!

Denay (törölt) 2014.05.19. 15:52:46

Én is voltam 4 hónapos kisbaba panelban meg még elég sokan rajtam kívül és akkoriban is volt buli mégis felnőttünk! Hihetetlen, hogy egy évben 1 napot nem lehet kibírni.
Mellesleg a Pizzafalóban kicsit többször van lagzi mint évente 1 alkalom, erről ennyit! Az meg aztán full központban van mégse hívják ki a rendőrséget a násznépre!
Lehet önzetlenül segíteni úgy is ,hogy nem tesszük több száz ember éjszakáját tönkre{ami ha jól tudom arra szolgál,hogy pihenjünk.)Én is szoktam segíteni de nem úgy,hogy fél Bicske erről beszél még vagy két hétig.
@Guba Beáta: Milyen tbb száz emberről beszélsz itt? Egy valaki panaszkodott plusz te még rákontrázol, ez kettő. Ne vetítsd már ki a keserűséged egy fél városra, melelsleg ez most szombaton volt, semmiképpen sem beszélhetünk róla két hete..
Azért azt se felejtsük már el,hogy a láp kellős közepén,vagy egy zárt térben olyan hangerővel szól a zene amit még emberi fül eltud viselni.Ha meg annyira jó buli volt akkor kérdem-én miért csak 50 fő vett részt rajt?Rossz idő ide vagy oda.
@ballonkabát: Nem csak az írással van problémád,de az olvasást is kéne még gyakorolni.Vagy értelmezni a dolgokat úgy ahogy le van írva.Te esetleg egy emberről tudsz.
a kulturális fontossága más tészta ......de azt hogy lehet elfelejteni hogy ott bennt sok ház van lakók dolgozók aki bizony másnap 5kor kel nem ugy mint bulizó polgártársaink...amikor körbenéztek nem látták a sok házat???ilyen sötét van vagy ennyire narancssárga minden????csak gratulálok....én a falu szélén lakom nekem oly mindegy .....
@Lehőcz Ádám: kilehet birni sőt..csak miért a más.....vágod a csalánt barátom??
@singlii: érdekes ott valahogy halkabb ...vagy én vagyok süket..és burkoltan ne tessék már célozgatni ...a tomboló zene rengeteget segit a kis betegeken.tudom az adomány..de azt csendben is lehet adni...mellesleg ezért kéne a falu körül valami rendezvényszervező hely....a kossuth tér mindig ilyen mindent begyűrünk oda hely..tudom a focipálya körül is laknak de ott nem lehet bulizni néha annyi rendezvény mehetne azon a pályán....vagy kell egy másik táncikálos barátunk épitsen már egyet ebben a nagy összefogásban
süti beállítások módosítása