A Bicskei Református Egyházközség Kossuth tér 2. szám alatti, a bicskei reformátusok erejéből újjáépült parókiájának homokkő lábazata védelme érdekében elvégzett szintigazítás és szigetelés miatt építik újjá az épület előtt húzódó járdát.  

Térdelő járdakövezők szakik már "hegymenetben" rakják a gyalogospályát.   

Korábban a járda mellett kialakított lejtős mederben folyhatott a csapadék, de ezután a talajszint alatt vezetik el. Két tisztítónyílás biztosított a rejtett csatornához, egyik az egyházi ingatlan volt könyvtár, ma DM felőli végén, a másik a gimnáziumi félen.

Más helyszín:

a Kossuth utca elején, a Budapest Banktól a Kisfaludy utcáig vezető járdaszakasz a házsor felé lejt, mert megsüllyedt.  Közepes erősségű esők esetén áll a víz az első lépcsőfokok magasságáig.

Jelentős gyalogosforgalom jellemzi a területet, másrészt pedig a magán- vagy kereskedelmi tulajdonban álló, Bicske központjában álló házak lábazatának sem tesz jót a folyamatos vízpróba.

Ezen a szakaszon a városnak mielőbb elvégzendő feladata polgárainak tulajdonának védelme  érdekében a szintezés, a szigetelés és a vízelvezetés - hasonlóképpen a kis Bocskai előtti terület rendezése, ahol egyes lépcsőházakba száraz lábbal be sem lehet jutni közepes eső után. 

ia  

(Ezt pedig csak úgy, mert miért ne?) 

 

        

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása