7_5_1402661882.jpg_640x480

Azt mondja "a Bogyán", a Bogya Károly utcában élő olvasónk, hogy a Pünkösd utáni kedd óta óránként 2-4 istállótárgyát szállító 25-30 tonnás, dupla-tengelyű kamion szállít istállótrágyát. 

 

A Bogya utca  7,5 tonna teherbírású.... A szállítmány konvojának biztosan van útvonalengedélye... Amit az önkormányzat adott ki.  

 

A Prohászkához közel eső háznál csőgödör kiásva és szivárgás észlelhető.

 

Az önkormányzat az olvasó elmondása szerint ma délelőtt nem volt elérhető az 566-500-as központi számon. 

 

A Csicsak felől érkeznek a kamionok, a Szent László patak hídja után rögtön balra fel a Bogyán, Prohászkán a felüljáró felé kanyarodnak majd irány a Pócalja. Ott európai előírásoknak megfelelő trágyatárolótér.

 

Húsz méter hosszan trágyalé útburkolati lenyomat a Vass-sarkon (az a ház a Bogya-Prohászka sarkán, ami előtt jó öreg kék kút áll és ezért kékkúti vizet ad... )  

 

A felüljárón átkelő biciklista két terelőtáblát lát a Táncsics elején az út közepére állítva. Az egyik felkiáltójellel figyelmeztet "Egyéb veszélyre", a másik balra mutat kikerülési irányt. A táblák a központ felé haladókkal vannak szembefordítva. Beszakadt út, de legalábbis behorpadt út a közmű cső fölött. A másik esetben, az Akácfa Táncsicsba torkolásánál  a csatornafedelet pörgette ki egy jármű. Kisebb balesetről is beszélnek.  

 

Följebb, már majdnem az Űrhajósnál a városból kifelé tartó irányba közlekedő kerékpáros megáll, bringáját a padkára húzza fel. Ugyanis a rossz járda miatt az út másik oldalán babakocsiját tolja egy anyuka. A távolban a befelé jövő piros Renault kamion is megáll. Anyuka bemegy a járdára. Kamion lassan indul, a bringás nyugodtan vár, mert még parkoló autót is ki kell kerülnie a hatalmas gépezetnek, ami olyan szép, hogy látni is akarja.  

 

Igen, tudunk mezővárosi múltunkról, mezőgazdaságból élő vállalkozásokról és családokról, ahol mindig is volt trágyaszállítás. Hogyne lett volna. De tudunk a Bicskén egy mondásról is:

 

"Élni és élni hagyni". 

 

Azt is halljuk jövet-menet, hogy egy régestelen régi városrendezési terv szerint az Állatvásár tér-Hunyadi utca irányban szeretnének utat létrehozni a mezőgazdasági terület és a város Csicsak-felőli kapuja között.    

 

Arról is informálódtunk, hogy a "Micsurin" a "közlekedésszervezés" miatt csak részben szabályosan, Felcsút felől érhető el 7.5 t felett, ebben az esetben viszont végig megy a konvoj a Csákvári - Kinizsi -Akácfa - Táncsics utcákon.

 

Az igazán jó megoldás a jó forgalomszervezés lehet. A szárítót semmiképpen nem szabad ellehetetleníteni.

 Ahogyan bicskei otthonokat sem. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása