Tárgyilagosnak tűnik. Miközben az EU ellen "vívott" pr szabadságharc közben fejlesztésre fordíthat ez a város is pár száz milliót, miközben budapesti utcán igazi tökkelütöttek EU-zászlót égetnek buliból.   

De sosem fogom megérteni, miért van szükség visszamutogatásra vagy egymásra mutogatásra mindig. A zárt osztályi kényszerközösségek tisztességesebben intézik egymás közti dolgaikat. Azt pedig hadd tegyük gyorsan hozzá: ha az "amerikai nagybácsi" (a kormány, az EU) mindig ad pénzt, mindenre, akkor nem nehéz gazdálkodni a más pénzéből. Nem lenne jobb sajátból fejleszteni? 

Hol van a sokat és joggal hiányolt saját forrás? A nagyívűen beígért saját bevétel? Hol van? A térfigyelő rendszer mellett találjuk a kis polcon azt is, Tessely úr?

Ja, hogy a válság? Aha. Immár válság a korábban csak válságnak látszó tárgy? Tudják Önök önmagukat követni? Hol vannak a Bicskéért tenni akaró civilek régi jó közösségei? Az újakra pedig rendőrt hív Bicske (al)polgármestere, amikor ők önérdek nélkül - hahó, van ám ilyen! -, dolgozni akarnak Bicskéért?

Hol marad a riportból a Gondozási Központ bentlakásos ellátásnak megszüntetése és az, hogy idős, beteg, önellátásra egyedül képtelen embereket zavart el Bicskéről Tessely úr döntése, keresztényi szeretetből, két karácsonyi ének között?    

Sajnálatos látni, hogy sem a Hősök tere, sem a volt Mozi fejlesztése nem halad. Miközben valószínűleg - ebben sajnos nem vagyok biztos -, ugyanaz a pályázat finanszírozza mint a templomot, a parókiát, a polgármesteri hivatalt.

Csak az egyházak nem töketlenkedtek!  Már elnézést, de tényleg tökösek voltak. Megvolt a konkrét elképzelésük a ma már szemmel látható eredményről. 

A Mozit például a pályázat elnyerése óta párszor már újratervezték, mert folyamatosan változik a koncepció. Vajon miért?

 A percemberek által sokat gyalázott valódi városvezető, Szántó János egy alkalommal, mikor azt kérdezték tőle, miért nem fejleszt olyat is Bicske, ami pénzt is hozhat vissza, azt válaszolta: infrastruktúra nélkül nem jutunk sehová, mert nem jön ide senki. Elfogadható válasz és megérthető gondolkodás. Lehetne szép templom, szép parókia, szép hivatal, ha nem tudod megközelíteni a kátyúktól és a sártól.

Ma is nagy hiányosságok maradtak. De "Szántó" ott kezdte, ahol a kell. Előbb az egész kabátnak késznek kell lennie, aztán jöhetne a gombok. 

Hát ezért nem kellene örökösen visszafelé mutogatni. Ennyit tudnak. Erre futja. 

 És ha nem vettünk volna fel hitelt, akkor most az államnak (a települési autonómiánkért cserébe), nem lett volna mit adósság-konszolidálni. Másrészt hallottam olyan megfontolásról, ha a város nem csúszik bele a Tesselyék által az akkori városvezetés lehetetlenítése érdekében erőltetett uszoda ppp-be, amit Szántó János a túl nagy terhe miatt ebben a formában nem támogatott - akkor könnyebben bírtunk volna az adóssággal.

A pártok között nincs nagy különbség. Amelyik hatalmat kap, az nagy divat lesz. Sem a pártokat, sem a divatot nem szeretem. Vannak tetsző dolgok és nem tetszők. 

Egy bicskei pártokon kívüli gazdasági ember mondta: azért volt érdekük az uszoda erőltetése ebben a formában az akkor még ellenzékben lévő bicskei Fidesz frakciónak, mert pontosan látták: Szántó János elfogadott, köztiszteletben álló ember lett, nem párttag, nem droid,. mégis ott van a szeren. Meg fogják választani, ha valamivel nem roppantjuk meg a város költségvetését - gondolták. Jól jött számukra a Bicskén régóta áhított uszoda PPP-ben, ami ellen egy városvezetőnek fellépni politikai kockázat. Mégis kifejezte nem tetszését Szántó János polgármester.       

Vagyis: Tessely Zoltán valótlant állít egy ország szemébe nézve, amikor elhallgatja: Bicske város helyzetéért ő maga is keményen felelős.  

Ám az adósság egy ennél érdekesebb történet és jól meg lehet lovagolni. Ha egy családban baj van, ott is előkerül a minek kellett ekkora adósságot csinálni. De hát kellett tető a fejünk felé - hangzik  válasz.

Makacs tények az adósságunkról, amivel bolsi agitprop módon a szemünkbe hazudnak:

Nem lejárt. Forintalapú. Még a mai MNB növekedési hitelnél is kedvezőbb kamatozású volt hitelünk. Fel kellett venni. Hiba lett volna nem élni vele.  

Tehetségtelenül, hozzá nem értéssel valóban nem volt kezelhető tartozás! - erről azonban bátran és mélyen hallgat Tessely Zoltán a szemünkbe nézve. 

Csak eljátszunk a gondolattal, az akkori kormánypárti képviselőnek még több hitelt kellett volna felvenni és fejleszteni Bicskét ész nélkül, hiszen az állam nemrégiben átvállalta, ezt ki kellett volna használni.

Visszatérve egy gondolat erejéig a videóban elhangzottakra, melyben egyetlen bicskei szakember sem szólal meg: a főépítész tett egy kósza megjegyzést a forgalom átstrukturálására. Aha. Ha ez tényleg így lesz, ahogy tervezik, akkor a járási hivatal parkolása, a Hősök tere-Prohászka utca három iskola - József Attila, Sz. László, Csokonai -, a bíróság és plébánia előtti szakasza éppen tanítási időszakában használhatatlan,  Már most is dugók vannak. Ugyanis a hivatal(ok) is 8 órakor nyit(nak), mint az iskola. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása