Kedves Anti!

Gyakori olvasója vagyok a Bicskei Szó blognak és ez adta az ötletet, hogy írjak neked.
Nem vagyok valami nagy kommentelő, megmondó ember, véleményemet úton útfélen kérve kéretlenül számolatlanul osztogató, acsarkodó és gyűlölködő, a kákán is csomót kereső, mindenben a rosszat meglátó, örülni semminek sem tudó stb stb. stb. ember. Inkább magamban és családi körben szoktam puffogni.

De amit a Bicskei Újság nevű félig (vagy egészen?) propaganda lap 2014 júniusi számába olvastam, sajnos kiverte a biztosítékot nálam.

Legelső, amit elolvasok a polgármesteri "vezércikk", vagy minek szokták az ilyen nevezni (te jobban tudod, mi ennek az egy hasábos dolognak a neve). Arra vagyok ilyenkor kíváncsi, éppen milyen apropóból talál lehetőséget arra, hogy a halott baloldalt ekézze, illetve mi módon tud elbújtatva, de azért elég nyilvánvalóan egy kis Fidesz propagandát kifejteni.

Idézett sorok, amelyektől majd elhánytam magam: (kénytelen vagyok begépelni)

..Így volt ez Nagy Imre és mártírtársainak temetésén is, amikor egy fiatalember bátor beszédével megnyitotta az utat egy szabadabb világ felé.
De így volt ez, amikor 2002-ben soha nem látott egységben forrt össze a magyar értékeket képviselő közösségek világa. Igaz, ennek az összefogásnak csak 8 év múltán érett be a gyümölcse: parlamenti közösségünk alapvető értékei és érdekei melletti határozott kiállásával kivívták az összmagyarság elismerését" 

Majd még ezután igen ügyesen elbújtatva az elkövetkezendő önkormányzati választásokon arra biztat, hogy a Fideszre szavazzunk.

Ennyi!
Kérdem én: ez most komoly? 2014-ben ilyeneket kell olvasnom?
"Egy fiatalember bátor beszédével..." természetesen nem vitatom Orbán Viktor akkori beszédének korszakos jelentőségét (ezt már történészek is megerősítették - nem gúnyolódom!), de a seggnyalásnak erre a csúcsára már nincsenek szavak. A seggnyaló egyetemen (ha lenne ilyen, de lehet, hogy nemsokára lesz) azért ezt külön tárgyként tanítanák.

Azért a szabadabb világ felé vezető úton (kérdés: mennyire szabadabb ez a világ - amikor a szervilizmus, a lakájmentalitás és a pofa be az uralkodó eszme) más mérföldköveknek is fel kellett állniuk (jó kis képzavar)

Meg ez a 2002-es egységbe forrt közösségek rizsa (itt gondolom, a polgári körökről írhat az író úr) ("szövetségben forrt szabad köztársaságok...")
Nem hiszem, hogy a polgári köröknek köszönhető a Fidesz 2/3-os győzelme (mert valószínű erről akart megemlékezni a rafinált író őr), inkább annak, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány jól elbaltázta az országot.

És lám: mégiscsak örök igazság, hogy aki jól nyal, egyre feljebb jut (már akkor is nyalunk, amikor nincs rá igény)
Vagy: Fölfelé nyalunk, lefelé taposunk
hahahahahahaha!

 

A másik (ez már inkább bicskei téma)
Gondolkoztam azon, hogy egyáltalán beszéljek-e erről, mert úgy látszanék, hogy ez a bunkó (mármint én) semminek nem tud örülni, mindenben csak a hibát keresi, rohadt f@szszopó magyar mentalitás.

Azért mégiscsak megemlítem, hogy feltűnt-e már, hogy Bicske központja kezd egy térburkoló kő szabadtéri bemutató kiállítássá változni.
Gondolok itt arra, hogy ahányszor térburkolatot raknak le, annyiféle megoldást használnak.

Érdemes lenne bejárni a területet és megszámolni, hányféle díszburkolattal találkozunk.
Egyszerű példaként:
templom és környéke (díszburkolat-féleségek)
- templom körül - vörösmárvány vagy mi
- templom lépcső - egyszínű piros és sárga
- templom körüli egykori közút - árnyalatosan színezett (azt hiszem őszi lomb a fantázianeve)
- templom előtti járda - szürke téglakő, benne piros négyszögek
- új járda az új zebrával - szürke téglakő
- járda a bíróság előtt - szürke hullámkő
- járda az áruház előtt - szürke téglakő
- Kossuth tér - szürke hullámkő és azt hiszem halványbarna méhsejthez hasonló alakú kő, ennek is van valami hivatalos neve, most nem tudom mi
- Ady Endre utca - egyedi jó drága díszburkolat kétféle színvilágban (ennek is van hivatalos neve)

Tudom jól, hogy a díszburkolat kiválasztását az határozza meg, hogy mire van éppen akkor pénz, illetve ezek nem egy időben készültek. De azért jó lenne volna annak idején hosszabb távon egységes koncepciót kialakítani a burkolatok milyenségét illetően (szép hosszú cikornyás mondat - de azért érthető)
Így a városkép igencsak eklektikus - sajnos várhatóan eklektikus is lesz.


Nem valószínű, hogy túl gyakran fogok neked irkálni, csak ez most kikívánkozott belőlem.

A nevem nem publikus, nem is ez a lényeg.

Üdvözlettel és tisztelettel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amilyen a város gazdája,olyan a város!Sok színű,mint a kaméleon!
süti beállítások módosítása