A Nagy család

Címkék: család gyerekek összefogás

2014.07.05. 07:59

A négy kisgyermekét egyedül nevelő apánál és családjánál, (akit a Gondozási Központ munkatársa már régóta szívvel-lélekkel segít), megint járt kedves Olvasónk, aki rendszeresen támogatja családjával Istvánékat. Annak idején tőle hallottam az akkor ideiglenes szállásokon élő család sorsáról, ahol az édesapát, aki testvérem osztálytársa volt, régóta ismerem. A Nagy családért nagy összefogás tanúi lehettünk.   

fürdőkédi.jpg

Most leginkább egy kis helyen is elférő, nem falra rögzítendő konyhaszekrényre volna szüksége a családnak, egy olyanra például, ami a garázsunkban vagy a lomtárban várja jobb sorsát. Segítsünk, ha tudunk.

Olvasónk levelei:    

"Szia! Ma délután kb. 4 órakor kimegyünk a gyerekekkel Istvánhoz. Ha van kedved és időd, örülnék, ha csatlakoznál hozzánk! Csak jelezd, ha jönnél és elugrom érted!"

Szia, köszi, hogy szólsz, de érettségi találkozónk lesz ma háromtól, pedig újrakészíthetném ezt a karácsonykor készült fürdőkádi képet is. Legközelebb mindenképpen.    

"Szia! Mariann barátnőm is eljött Istvánékhoz, megint hozott egy csomó befőttet, meggyet volt cukor, liszt, szappan mesekönyvek stb.. A gyerekek édesek mint mindig. István nagyon dolgozik és takarékoskodik, mert egy konyhaszekrény most a kitűzött cél, ami álló és nem kell a falra szerelni (mert a belső burkolat gipszkarton)...

AZTÁN SZOMBATON KIDERÜLT, HOGY APUKA MÉGSEM AKAR KONYHASZEKRÉNYT, MERT CSAK AZT A KIS HELYET FOGLALNÁ, ELPAKOLJA A HÁZTARTÁSI DOLGOKAT MINT EDDIG ÉS AZ A LÉNYEG, HOGY AZ ASZTAL ÉS PADOK, AHOL ÖTEN-HATAN SZOKTAK EGYÜTT ÉTKEZNI, A HELYÜKÖN MARADHASSANAK.  

 

Viszont pici a hely, az asztalnál is el kell férniük..Gyakran járunk Mányra, szétnézünk, hátha kifogunk valamit.. Távlati célok: mosogatógép. (De a legnagyobb dolog persze egy asszony lenne neki, aki elfogadná őt szőröstül-bőröstül , nem mellesleg 4 gyerekestül.... Anno a lakáskérdés mi volt ehhez képest, Nem igaz?! Bizakodjunk. )

Szia, jó ezt olvasni, a kommunikációjával kitalálunk valamit. Ha írok pl. a szekrény érdekében, előtte elküldöm neked, hogy véleményezd, hogy jó lesz-e így. Istvánnal is beszélek. Mariannak ismeretlenül üdv, Isten tartsa meg jó szokását.No meg a Tiéteket. Üdv Jánosnak és az egész családodnak!" 

Sorok korábbról:

"Titokban én úgy vélem, hogy blogunk történetében Nagy István, a négy gyermekéről "anyatárs" nélkül gondoskodó édesapa családjának korábbi borzalmas lakáshelyzetét bemutató írásaink, aztán önkormányzati bérlemény kijárása az apával a legértékesebb munkáink egyike, ha nem a legértékesebb. Ha erre a képre a nézek: egyértelmű. Persze, ehhez kellett - amiben szinte biztosak voltunk -, hogy a családfő éljen az eséllyel."  

 

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása