A pékhez és pár szem sárgabarackért libbentem a szomszédba, (bár otthon is van, de abból nem kapok, mert lekvár lesz), hogy megtudjam, mikor jön Felsőörsről őszibarac (sic!). Szerdán. Közben észlelem, hogy a rövid életű MSZP iroda portáljára kiírta a tulaj: KIADÓ.   

Az összezsugorodott pártnak ugyebár kétmilliárdos adóssága van, bár  ezt a bérleti díjat biztos, hogy nem a pártközpont állta, hanem helyi tagok adták össze. Úgy emlékszem, az április 6-án megtartott országgyűlési választások előtt pár hónappal nyílt ott ez az MSZP iroda, aminek központi bérlője a választási színpadon úgy szerepelt, mintha nem is szerepelt volna.

Abból, hogy bezárják bicskei képviseletüket az következik: nincsenek különösebb terveik Bicskén az önkormányzati választásokon, bizonyára még (al)polgármestert sem akarnak indítani a Pálffy Károly (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt Bálint Istvánné (Fidesz) alpolgármester-jelölt, Gáspár Kornél (Jobbik) polgármesterjelölt - igen szerény felhozatala mellé.

A közbeszédben ismert egy tekintélyes név, aki ha elindul a szocialisták részéről, a legkomolyabb jelöltnek tekinthettük volna.

Ha függetlenként indul, akkor pedig még nagyobb, kétszer akkora eséllyel érhetett volna el sikert - ez személyes véleményem. A bicskei szavazó józan paraszti ésszel azokat a városvezetőket értékeli, azokhoz igazodik, akik lehetőleg egyszínűek az éppen aktuális hatalommal. Egyszínű a hatalommal, tehát amikor "a központ" hoz például a települések számára egy tehermentesítő, kedvező döntést, akkor abból mi ne essünk ki csak azért, mert polgármesterünk párttagkönyve más színű vagy esetleg nincs is neki olyan. Ez csak nagy nevek esetén változhat, mert egy igazán tekintélyes név esetén mindegy a párt.

Az is kialakulhatott a bicskei MSZP-ben, hogyha a város fejlődésének, jövőjének nem tehet jót az ő jelenlétük, akkor ők inkább kilépnek a közéletből.

Kontroll nélkül marad a főirány.  

Azt gondoltam hazafelé a Sváb Pékségből és a gyümölcsöstől hazafelé, ahová szerdán Felsőörsről őszibarack érkezik, hogy nincs kizárva, hogy csak elköltöztek egy másik bicskei irodába a két tucatnyi kiadó közül (Vö. Magyarország jobban teljesít!). De ismereteim szerint valószínűbb: Bicskén befejezték. Ezt csak abból gondolom, hogyha egy pártnak valamikor igazán irodára van szükség, akkor a választások előtt kettő hónappal mindenképpen.

Meglátjuk. 

 

ia

 

           

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása