Beszélgettünk a járdákról a járdán összefutva egy nagyon kedves emberrel. Örül, hogy megépül a központban pár méter, hiszen azt használják a legtöbben, de talán a "falu" egyéb, kevésbé látványos pontjaival is foglalkozni kellene.

 Arra jutottunk, hogy minden központban megépült járdához - salamoni bölcsesség esetén - városvezetésünk kötelező aranyszabály szerint csatlakoztatna két méter nem központi járdaépítést. Az arányok kedvéért. Ez nem azért két méter, mert mi a kertvárost, a telepet vagy a pérót fontosabbnak gondoljuk, mint a város mindenki által használt központját. Nem. Elég megosztott már itt minden anyaszülte, mi nem akarjuk tovább osztani telep, péró és kertvárosi identitásra még gondolatban sem. Minek?! 

Egyszerűen azért gondoljuk ezt, mert a Bicske központját övező városrészek nagyobb kiterjedésűek a városközpontnál, több kilométer járda van kívül, s mert a külső részekben többen élnek, több négyzetméter után fizetik a Tessely Zoltán Csabdi lakos döntése által megduplázott építményadót. Tudjuk persze, hogyne tudnánk, hogy a központi járdát használja kertvárosi és telepi is, s többen mennek rajta mint a külső részeken. 

Úgy gondoltuk, hogy a járdaépítés nem olyan mutatvány, hogy csak ott építeni, ahol minél többen látják. Mert ez olyan, mintha az orvos a rendelőben kizárólag azzal foglalkozna, hogy az arcunk és kézfejünk bőre rendben legyen, mert az látszik a legjobban.

Meséli a kedves ember ott a járdán, hogy nap mint látja férjével reggelente, amint ovisok a Batthyány utca úttestjén pödörnek-pörögnek a lábbal hajtós kis motorjaikkal, anyuka meg tolja öcsikét mellette a kocsiban, mert a járdán képtelenség lenne babakocsival haladni. Mindez balesetveszélyt teremt a reggeli órákban, amikor aztán van ám néha autós tempó. Ezt az ovis az úttesten, mert borzalmas a járda jelenséget már régestelen régen észre  kellett volna vennie a képviselőinknek, például azoknak, akik ott élnek, azoknak, akik az óvodai életnek még ezt a két szakát is ismerik: input, output.

De a Batyesz csak egy példa a sok közül.  

Tehát viacolor demokráciánkban minimum kétszer annyi járda kell kinn, mint benn.

A kertvárosban a Batthyány utcán kell kezdeni, az uszodai bejáró magasságától az oviig.

Végezetül abban maradtunk, ha járdából idén annyiszor száz méter épülne újjá a kertvárosban és a telepen is, amennyi jegyző távozott Bicskéről Tessely Zoltán "polgármestersége" idején, elégedettek lennénk.  

 

ia

  

      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása