Egy az Isten

Címkék: vélemény menekülttábor

2014.08.11. 20:59

Az állítólagosan Európában megjelent fertőző betegséggel kapcsolatban közlünk bicskei vonatkozású tényeket is.

A hazugságokkal ellentétben a bicskei táborban minden kérelmező azonnali és gyors egészségügyi szűrővizsgálaton esik át. Amennyiben a menekülttábor egészségügyi szolgálatának dolgozói úgy látják, hogy a kérelmezőnek szemmel láthatóan olyan problémái mutatkoznak, amik például járványügyi szempontból is rosszul hatnának kezelés nélkül a betegre, a tábori környezetére és a befogadó lakosságra  - azonnal intézkednek táboron belüli vagy kórházi kezeléséről.

A bicskei menekülttáborban, ami Magyarország első befogadó állomásaként kezdett működni több mint negyedszázada – összegyűlt elég tapasztalat ahhoz, hogy megnyugtató módon történjék a menekülttábori egészségügyi szűrés a szakemberek részéről minden kérelmező esetén.

Az Európába behurcolt fertőző esetektől nem a menekültek miatt kell tartani, hiszen őket a hatóság egytől-egyig szűrővizsgálatnak veti alá. A betegségeket inkább azon turisták, utazók  hurcolják be óhatatlanul, akik utazásaik  előtt nem oltatják magukat, hazaérkezésük után nem vizsgáltatják meg magukat, mert nem érzik szükségét vagy nem jut eszükbe.

Különös és sajnálatos, de bizony tény: a befogadó város, Bicske régen, vagy soha semmilyen betegségre meg nem szűrt lakói, vagy egyszerűbben köztünk alig szűrtek között arányaiban több lehet a fertőző beteg, mint ebben a kisebb és folyamatosan monitorozott, vizsgált tömegben, akiket menekülteknek nevezünk. Mert "Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."

Nemrégiben egy rettegett betegség (anthrax) ütötte fel a fejét Magyarországon úgy, hogy a gazda a nyilvánvalóan beteg marháit a közétkeztetésnek adta el. A másik a nádvágó láz (leptospirózis), amely a rágcsálókról terjedhet emberre - szintén elindult a profitorientált, de trehány emberek jóvoltából. Egyik esetben sem történt semmi. Inkább ezektől kellene félni... 

Vannak teljesítmény nélküli, gyűlölködésre építő, magukat kereszténynek nevező csoportok, akiknek nem marad más így kampány előtt, mint önmaguk heccelése, a gyűlölködés parazsának szítása. Megérnek egy legyintést. 

Amikor legközelebb látjuk hasonló minőségű fórumhírüket a bicskei menekülttáborról, jusson eszükbe az, mennyivel jobb nekünk, hogy saját hazánkban élhetünk és nem vagyunk egy idegen ország idegen településének "Csabdi útján" egy barakkban, hanem itthon vagyunk. Mi még akkor is itthon vagyunk, ha az emberiség története valójában a migráció története. 

Jusson eszünkbe a kampány előtti manipulációk előtt ebben a témában:     

egy bicskei család a napokban összeismerkedett egy angolul nagyon jól beszélő szír kisfiúval, aki édesapjával érkezett Bicskére. Házukat tüzérségi találat érte. Az édesanya azonnal meghalt. Apa és fia, akik most itt élnek Bicskén, ebben a magyar kisvárosban, Európa kellős közepén - azért maradhattak életben, mert a gyilkos találatkor a mecsetben imádkoztak.

Egy az Isten. 

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyos írás ,csak kicsit naiv!A párom dolgozott ebben a idealizált táborban de teljesen más tapasztalatokat osztott meg velem.Nem árt a lónak sem néha kitekinteni a szemellenző alól.A jóléti társadalmaknak nem szabad tétlenül nézniük,hogy Afrikában emberek éheznek ez tény.De talán nem is kell engednünk,hogy amit a civilizált Európa évezredek alatt felépített és megszilárdított , azt most olyan szociológiai normákkal rendelkező emberek tegyék tönkre,ahol a nőket adják veszik,csak azért vágnak le több ezer végtagot,hogy meghiúsítsanak egy népszavazást,vagy ahol a nőkkel történő erőszak szinte megengedett.Azok a pénzügyi körök akik számolatlanul szivattyúzzák ki ezeknek az instabil országoknak az erőforrásait(gyémánt,ércek,stb.),na Őket kell kiiktatni a rendszerből,akkor lesz pénz a helyi gazdaság fellendítésére és egyben az ottani életminőség javítására.Csak így lehet tartós megoldást nyújtani Európa migrációs problémáira.
@Mixer1000: aranyos kis komment, köszönöm. jómagam is dolgoztam két hazai menekülttáborban. írásomban pedig egy szóval sem állítom, hogy a menekültek, a vándorlók tömegének megjelenése jó az öreg kontinensnek és benne Magyarországnak. a számadatairól itt is képet kaphatunk atlatszo.blog.hu/2013/11/28/mi_var_egy_menedekkerore_magyarorszagon Ez az írásunk egy bicskei pánikkeltésben érdekelt kör kis hamisságaira reagált: rendbe tettük a tényközléssel, hogy Bicskén is történik egészségügyi szűrés, amióta a tábor működik. Az emberiség földi hatalmasságait pedig sosem tudja senki "kiiktatni a rendszerből". A sajátjaink is szépen rajtunk vannak, azokkal sem tudunk mit kezdeni, velük se bírunk, mert akkora tömeget és erőt tettek anyagilag érdekeltté a bizniszükben. Ez maradt a világnak a Paradicsom elvesztése után.... sokba kerül nekünk az az egy szem alma.
@I.A.:Tisztet I.A. az alábbi megfogalmazásba ránk bicskei emberekre gondol?( "egy bicskei pánikkeltésben érdekelt kör" ),csak mert a bicskeiek nagyja igen kockázatosnak,és a hétköznapokban igen zavarónak tartja a táborlakók jelenlétét a közterületeinken.Érdemes lenne elmennie a Babos-hegyre,vagy a Táborállásra egy kicsit informálódnia a valóságról.
@Mixer1000: dehogy gondolok a bicskei emberekre, hiszen én is az vagyok :) egy teljesítmény nélküli csoportra gondolok, akinek nincs mire vernie a tam-tamot, megtalálta hát a menekülteket bűnbaknak, akik mindenért felelősek. sok gond, sok költség van velük, de nem mindenről ők tehetnek. a valóságról való kis informálódás például számukra is ajánlott lenne, s nem terjesztenének igaztalan dolgokat :)
süti beállítások módosítása