Amikor kedves olvasóink kezükbe veszik a Fidesz  levelét, érteni fogják az itt megfogalmazottakat.  

MOTTÓ: A MAJDNEM AZ A SEMMI SÓGORA 

  

Ebből a levélből kiderül, hogy Máté János református lelkész a Fidesz-KDNP jelölje. Korábban úgy tudtuk, hogy függetlenként indul. Erős lett volna elvégzett munkájával függetlenként is, a bicskei keresztény közösségek bázisával a Fidesz képviselőt is megverte volna, az MSZP és a Jobbik jelöltjei pedig normál esetben a futottak még kategóriába kerültek volna mellette. Ha a Fideszben indul, nincs az a független aki megveri. Pártos jelölt még úgysem. Az önkormányzati választás előtt az ő megnyerése a helyi Fidesz "humánpolitikai" sikere.  Van abban valami pozitív, ha egy egyházközség építő vezetője az elöljárók között van.      

A teljesítmény nélküli Pálffy Károly hittantanár  polgármesterré jelölése szinte vicces, de a város biztosan meg fogja választani, mert van humorérzékünk. Arról, hogy Tessely Zoltán hogyan tette őt polgármester-jelöltté, régi jó olvasmányom, a Jelentés a kontraszelekcióról című tanulmány jut eszembe. A kontraszelekció lényege, hogy semmiképpen ne emelj, ne taníttass, ne támogass főnökként nálad tehetségesebb beosztottat, mert akkor a fejedre nő.

Károly a maga szerény módján ezt nem fogja megtenni. Azt fogja csinálni, amit mondanak neki. Önálló gondolat viszonylag kevés lesz, szóval "vb-titkárként" kifejezett segítséggel tökéletesen beválik majd. Különben becsületesnek gondolom. S bár egyértelműen nem nevezhető karizmatikus tehetségnek, formálisan legalábbis jól szót ért. Kétségtelen előnye lesz, hogy vele az intézmények vezetői is szót fognak érteni.  Ráadásul bicskei. Hittanári hivatása pedig biztosan sokat segít a városépítésben... Ahogyan az is nagy pillanat volt településünk történetében, amikor önmagának megszavazta illetménye megduplázását, miközben alpolgármester elődje 20 ezer forint költségtérítésért dolgozott - oszt jónapot.    

Máté János teljesítménye - parókia, gyülekezeti ház, templom, temető-kapu - építésének, felújításának koordinációja feleségével, Antal Évával - sokkal nagyobb, mint amit  Pálffy Károly valaha is végzett. A bicskei Fidesz úgy gondolta, ha már egyszer katolikus családból való a polgármester, akkor néppárti alapon minimum meg kell kérni egy meghatározó reformátust, hogy induljon - ellenpontozás érekében. Akár függetlenként, akkor is támogatnák. De legjobb lenne, ha a Fideszben indulna - gondolták. Máté János, az egyértelműen jobboldali értékrendű esperes  - valószínűsítem - azért döntött a Fidesz-jelöltség mellett, mert úgy gondolta: akkor lesz a helyén igazán, akkor tehet legtöbbet a Bicskei Református Gyülekezetért, ha a fideszes jelöltséget vállalja. A Fidesz pedig a párt neve nélkül is kiváló bázisát köszönheti neki. Amikor először hallottam jelölését, félreértettem és azt hittem, hogy polgármesternek jelölik. Egy pillanatnyi döbbenet után már nem csodálkoztam, mert úgy ítéltem meg: Pállfy Károly és Gáspár Kornél ketten együttvéve nem lenne olyan jó polgármester, mint ő. De aztán kiderült a félreértésem: képviselő lesz.             

Szabó Attilát még kevesen ismerik, szüleit annál többen. De megválasztása fideszes bázissal nem lehet gond. Tóth Melinda jelenlegi fideszes képviselő körzetében indul a kertvárosban. Tóth Melinda kegyvesztett lett a főnökséggel szemben bátran fölvállalt véleménykülönbségek miatt. Azt még nem tudjuk, aktivizálódik-e ismét, például függetlenként.

Iványi Ferencné indulása fölvetett kérdéseket egy nagyon szomorú bicskei esemény miatt. Számára mint látjuk, ez már nem kérdés.  

A bicskei Fidesz javára legyen mondva, elsőként adnak konkrét, pontost hírt arról, hogy kit és hol akarnak indítani. MSZP és Jobbik választék még sehol. Gáspár Kornél személye ismert polgármester aspiránsként a Jobbiktól. Az MSZP-től nincs hasonló közreadott hír, csak találgatások.    

Az, hogy kinek hány gyereke van, az mitől lesz érdem? - kérdezte egy olvasónk. Én értem ezt. Ez a családi szóhasználat a Fidesz "agitprop" lényege, ezért erőltetik ezt az értékrendet, ami mindenkiben benne van enélkül is bőven. Javaslom, hogy az idősebbek az unokák számát is jegyezzék.  

Bicske közös erőfeszítéssel és sok-sok kormányzati segítséggel kikerült az adósságcsapdából” - írják.  

A kormányzati segítségen kívül – amit minden település megkapott, pártállástól függetlenül – mit is tett a bicskei vezetés az ügy érdekében? - kérdezzük mi. Mert tudjuk a választ. Semmit. Semmiféle beruházás nem tudott megvalósulni, a régiekből élünk, már ami itt maradt belőle. A régi Sparnak volt egy bővülése jegyezhető, ami nem a város érdeme.  

Mára az uszoda előnytelen PPP beruházási szerződésének terhe sem nyomja a vállunkat” - vakítják tovább a bicskeit a Pállfy Károly által jegyzett levélben.  

A Bicskei Újság vezércikkében éppenséggel azt írta a polgármester dicskedve, hogy a baloldallal szemben ők szavazták meg a PPP-t. Itt pedig előnytelennek titulálják a beosztottja? Zoli és Karcsi. Néha beszélgessetek.Ne beszéljetek összevissza. Az újságban TZ által dicsőített döntés előnytelen volt a településnek? Akkor mivel dicsekszenek? Mégis Szántó Jánosnak volt igaza! A döntéskor miben is bíztak a döntéshozók? Csodában? Valóban, jött egy kormány, aki ezt is kiváltotta. Ma már nem 12 ezer ember vállát nyomja a PPP teher hanem 10 millióét. Bicskének egy kicsit tényleg jobb.

..... alakítsuk ki együtt Bicske programját!

Mert a tisztelt társaságnak nincsen programja? Négy év után is plagizálni tudnak csak? 

És akkor vannak kérdések, amiket ikszelhetünk. Hurrá. 

1.

Miután év elején a sok jogász ellenére módosítani kellett az adórendeletet, hogy egyértelmű legyen az alkalmazhatóság, valóban kaptak kedvezményt az idősek az építményadóból, amit két évvel ezelőtt duplájára megemeltek az adócsökkentés jegyében. 

A hulladékszállítás díjából adható kedvezmény anomáliájáról korábban írtunk, a hatályos rendelet alapján nem adható kedvezmény!

A jogászok összerakták, a képviselők elfogadták, minden bizonnyal olvasatlanul, mert ha elolvasták volna, nekik is feltűnt volna a hiba. Azóta sem módosították.

Mi ebből a tanulság? Gondolkozz, mielőtt bólintasz valamire vagy szavazol valamiről. 

2.

Gyakorlatilag arra kérnek választ, amit társadalmi egyeztetés nélkül már elfogadtak az intermodális központ megvalósíthatósági tanulmányában. Hogy a teherforgalmat miért akarják bekapcsolni a vasútállomásra – miközben a rakodót ki akarják tenni a lakóterületen kívülre – az talány.

3.

Egészségügyi Központ I. ütem Szántó János készítette elő, és alapvető érdeme Dr. Balogh Gyulának és munkatársainak van benne, nélküle éppen Tessely Zoltán buktatta volna el.

Oktatási intézményeink átszervezése – felsőbb utasításra.

Munkahely teremtő beruházások? A megszűnőek helyére jöttek újak, valóban. De miért is szűntek meg?

Szt. László patak rendbetétele – tessék ma végéigtekinteni rajta, szerencsére az időjárás nem teszi próbára a rendbe tett medret.

Rózsa utcai fahíd újjáépítése – a jogszabály által előírt kötelező hídvizsgálat esetén nem fordulhatott volna elő, hogy a régi híd életveszélyes állapotba kerüljön és csak újjáépítéssel lehessen fenntartani a forgalmat.

Kertváros forgalmi rendjének életszerűvé tétele – az építéskor nem kaphatott kétirányú forgalomra engedélyt, mert a burkolat szélessége nem tette lehetővé. De miért is vártak az életszerűvé tétellel eddig? A jelenlegi forgalmi viszonyok gyakran eredményeznek veszélyes helyzeteket, történtek már miatta – személyi sérüléssel is járó – balesetek.

4.

Akár tudhatnának is a fejlesztésekről az emberek, ha a bicske.hu hivatalos weboldalon nem ellenmondásos, elavult hírek lennének 2011-2012-ből. És felmerül a kérdés mindenkiben, miért is a választás évében? Miért is a választás hetére időzített átadásokkal? 25 év után ezt ki kellene nőni! Nem lehetne folyamatossá tenni? 

5.

Aki helyett a kormány állami pénzen – adóforintokból – megold mindent, annak könnyű a feladata. Vajon Hódmezővásárhely, Bp. V. kerület, Debrecen miért hitelből, kötvényből fejlesztett, pályázott? Ott is rosszul gazdálkodtak?! Pl. Szegeden az állami adósságvállalás babérjait most Botka László aratja le?

 

7.

Vonzó gazdasági környezet. A jogi és gazdasági bizonytalanságok miatt nem jönnek, vagy inkább mennek a befektetők. Aki fejleszt, az állami támogatással és Uniós forrásból. Mi ebben a kedvező? Az iparűzési adó részleges kedvezménye? Máshol ennél sokkal kedvezőbb viszonyok is vannak, de az adott cégnek itt van/volt infrastruktúrája, azért itt bővített.

Az meg milyen kérdés már, hogy „Kiemelt feladatnak tartja-e a további munkahelyek létrehozását?” Ezt még az óvodás is tudja, hogy a válasz „IGEN”, hiszen mindenki pénzből él, és nem szeretne köz-foglalkoztatott, vagy álláskereső lenni.   

Még a térfigyelővel is dicsekszenek, ami nem épült ki rendesen. Nem is Bicskén látják a rendőrök, hanem Fehérváron és állítólag annyira rossz minőségű kamerák, hogy a felvételeken a rendszámok nem kiolvashatók.

A semmivel pedig nem lehet dicsekedni. Minimum nem tisztességes.   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos a mostani vezetés nem sokat tett Bicskéért! Amit elmondhatnak, hogy duplájára emelték az építményadót! De az uszoda, tesco, lidl, munkahelyteremtés, utak mind az előző vezetés érdeme. Sajnos már az iskolánk sem a régi, persze a polgármester gyermeke nem a városi iskolába tanul, így nem is érdeke, hogy az színvonalas legyen. A kompetenciamérésen a környező iskolák rendre sokkal jobb helyen végeznek. Sajnálatos ezt látni, nem csoda hogy egyre több bicskei aki megteheti nem a városi iskolába íratja be a gyermekét :(
konzultáljunk... változott valaha is valami? érdekelte valamikor is ezt a városvezetést, hogy mit gondolnak, hogyan élnek a város lakói? egy-két puccos látványberuházás a központban letudva, muskátlik a villanyoszlopon, minden más érdektelen.
könyögöm, a polgármester még csak nem is ezen a településen él...?! ez olyan, mintha az országnak olyan miniszterelnöke lenne, aki egy másik állam polgára és lakója! de ennek a löttyedt városnak ez is jó - sőt, miazhogy!
folytonossági hiányok a járdákban, csupa sár leszel, ha valamelyik állomást meg akarod közelíteni - mert ilyen szerencsétlen vagy, hogy nincs állami, adófizetői pénzen fenntartott szolgálati kocsid... ehelyett gyalogolsz a gazban, sárban, latyakban.

És végül, ami ezeket a konkrét programpontokat illeti: nyilván komolyan vehető mind, és nem csupán kampányígéretek. :) de ha egy pillanatra mégis komolyan veszem, akkor a nagyállomáshoz tervezett forgalmi csomópont kialakítása ott kezdődik, hogy megszüntetem a város egyik legszűkebb utcájának (Zrínyi) elképesztő forgalomterhelését. Ez nem autópálya, mégcsak nem is elkerülő út, hanem egy kis nyamvadt egyirányú utca, jelentős súlykorlátozással. Ehhez képest reggel fél 5-től 9-ig elképesztő forgalom halad át rajta, mert már szinte mindenki erre száguld az állomás felé. Erre kerül ugyanis a tisztelt lakosság, hogy ne kelljen a malomnál sokszor az egész utat elfoglaló kamionsort kerülgetni. Ami évek óta tartó közlekedési nehézség, de persze a városvezetést ez sem zavarja. Végülis a körzet képviselője ott lakik majdnem a malommal szemben, nyilván nem tud a problémáról - még nem szóltak neki, hogy létezik.
Egy szó mint száz: ha nem indul egy helyi, a problémákat nemcsak narancsságra agymosáson keresztül érzékelő és ismerő jelölt, akkor semmi sem fog itt sem változni, sem épülni, sem jobbá válni. Az alpolgármester jelölése nem változás, hanem az eddigiek folytatása, mindenfajta szembenézés, átgondolás, a remény és változás esélye nélkül.
süti beállítások módosítása