ltvnyterv_1409842299.jpg_960x299

A bicskei családok és cégek összefogásából városhoz méltóbbá tett központi, önkormányzati tulajdonú területen, a Bicske Szíve Parkjában megkezdték annak a játszótérnek a megépítését, amit szülői fórum kért és követelt a várostól, az összes bicskei játszótér renoválásával és kiegészítésével együtt. 

A munkálatokat természetesen nem bicskei cég végzi, hanem gödöllői - ugyanők építették a városháza előtti parkot. A hírekből úgy tudjuk, hogy a szülők "Miénk a vár!" címmel, önkormányzatnak átnyújtott tervezete helyett más készül, de legalább nem rönkjátszótér lesz a Bicskei Tanuszoda mellett, az egykori Káposztás területén.  A szülők elképzelése szerint műanyag borítású baleset megelőző, EU-konform  szőnyeg borította volna a talajt, ami önmagában 20 millióba került volna. A szülők elgondolása 50 millió - városunk gyermekeire fordított forintban állott volna meg, ehhez képest a város most 18 millióért épít játszóteret.

A grund éppen ott épül, ahová a bicskei családok összefogása elképzelte már a fenti látványterven is, amit Sabján Roland (R.F.M. Dekor) készített a a civilek elképzelése, kétkezi munkája által építeni kezdett parkról. 

Egy testületi ülés jegyzőkönyvéből való ez a szöveg, egy fideszes képviselő mondatai, aki teljes mértékben kifelejti megemlíteni a bicskei családok összefogását, kétkezi munkáját a terület fejlesztéséért és az sem szerepel benne, hogy bicskei családok facsemeték vásárlásával és ültetésével emelték a tér színvonalát: ".... képviselő örömmel fogadta az előterjesztést. A korábbi sitt-lerakóhoz képest a mai Bicske Szíve Park óriási előrelépést jelent. A korábbi testületi munkában a minősített kisebbségben lévő Fideszes képviselők és néhány civil csatlakozásával sikerült az uszodát megépíteni. Jelenleg az állami vagyonkezelés alatt álló folyamatnak lesznek a nyertesei és a település megkapja az uszoda működtetését. Az uszoda területe feltöltésre, majd füvesítésre került. Ezután épült egy kemence, és jelenleg egy új projekt van kialakulóban, egy új játszótér megvalósítása. Bízik abban, hogy egy olyan központot tudnak létrehozni, ahová a bicskei lakosok mindig szívesen érkeznek majd."  

Pedig nem szabad kifelejteni Bicskéről a bicskeieket...   

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása