Imeli László hívta fel figyelmünket virágos műhelyében, szirmok, virágok, koszorúk között erre a történelmi katonai térképeket tartalmazó oldalra.  

Esztétikai és helytörténeti értéke mellett kreatív azért is, mert az "Átlátszóság %" választásakor a szemünk előtt megjelenik Bicske mai és hajdani térképe is. De ugyanezt megtehetjük a Habsburg Birodalom területéhez tartozó minden állam településével.  A bal felső pipában nagyíthatunk. Az átlátszóság állításába majd belejövünk. Óbarok község neve még Barak volt - mai neve szebb vagy csak tévedtek lejegyzői, akik ugye katonaként jobban szerették a barakk szót -, Újbarok helyén pedig Újfalu állott. A mai Tatai út végén lévő Fekete-tó pedig a téglagyár tava volt, aminek a mai negyvenesek már csak a nádasát ismerhették. A jó öreg Kistószeget Alszegként is jegyzik valahol, utalva talán erős völgybe lejtésére.       ia    

kattér2.jpg

 

1katonaitérép.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása